Špagety se špenátovo-avokádovou omáčkou

Skvělé, rychlé jídlo pro milovníky těstovin. Jídlo zkonzumujte nejlépe hned v den, kdy jste ho uvařili. Omáčka obsahuje avokádo, které po nějaké době zhnědne.

Snadné a rychlé

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g bezvaječných špaget
  • 1 stroužek česneku (prolisovaný)
  • 1 avokádo (nakrájené, bez pecky)
  • 1 hrnek čerstvého špenátu
  • 1/2 hrnečku oříšků (ideálně pekanové)
  • 1/2 hrnku nasekané bazalky
  • 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy
  • 1/2 hrnku vody (z uvařených špaget)
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup

1

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Nechte si 0,75 až 1 hrneček vody do omáčky.

2

K vodě přidejte zbylé ingredience (česnek, avokádo, špenát, oříšky, bazalku, citrónovou šťávu, sůl a pepř) a rozmixujte v elektronickém mixéru do hladké omáčky. Promíchejte a ihned podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polévka z pečené dýně a červené čočky

Špagety s rajčaty a tofu

Domácí zeleninové chipsy

Citronový dort

Avokádové smoothie

Klasický velikonoční mazanec ze špaldové mouky

Video: Snadné indické kuře na másle s 9 druhy koření

Krémová mrkvová polévka s tvarohovým sýrem gervais déli

Čučoriedkový koláč s posýpkou

Pikantní kapsa se sweet chilli sauce

Slunečnicové uzly

Lahodná oříšková roláda se zakysanou smetanou