Nepečený mrkvový dort s kešu ořechy, mandlemi a citrónovým krémem

Pokud jste ještě nezkoušeli připravit nepečený dort, máme pro vás ten správný recept, u kterého začít. Střídají se zde dvě vrstvy – nadýchaný citrónový krém a jemný mrkvový korpus, vše oslazené javorovým sirupem a zjemněné kokosovým olejem.
  • Doba přípravy:
  • Porce: pro 6 – 8

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Citrónový krém

  • 2 hrnky kešu oříšků, namočené přes noc ve vodě
  • ½ hrnku čerstvé citrónové šťávy
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • ½ – 1 hrnek kokosového oleje, rozpuštěného

Mrkvová vrstva

  • 1 hrnku mandlí
  • 1 hrnku kešu ořechů
  • 2 hrnky strouhaného kokosu
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 2 velké mrkve, nastrouhané
  • 1 hrnek rozinek
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce citrónové kůry
  • ½ hrnku datlí, vypeckovaných
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • ¼ hrnku kokosového oleje

Postup

1

V mixéru nebo food procesoru rozmixujte kešu ořechy, javorový sirup, vanilku s postupným přiléváním vody, dokud nevznikne jemná a hladká hmota.

2

Vlijte postupně kokosový olej a dobře vyšlehejte.

3

Nechte směs chladit v lednici přibližně 30 minut.

4

Mezitím si připravte mrkvovou náplň. Do mixéru vložte mandle, kešu ořechy, polovinu množství kokosu. Rozmixujte do hrubé konzistence a přesypte do mísy.

5

Přidejte mandlovou mouku, zbývající část kokosu, mrkve, rozinky, skořici, muškátový oříšek, vanilku a citrónovou kůru. Promíchejte tak, aby se vše hezky propojilo.

6

V mixéru rozmixujte společně datle, javorový sirup a kokosový olej.

7

Rozmixovanou směs vlijte do mísy s připraveným těstem a promíchejte.

8

Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem. Z lednice vyndejte citrónový krém. Začněte vrstvit jednotlivé směsi. Začněte s mrkvovou a prostřídejte s citrónovou. Počet vrstev závisí na jejich tloušťce a vaší volbě. Ideální jsou 2 mrkvové a 2 citrónové.

9

Po každé vrstvě dejte formu na 15 minut do mrazáku. Uchovejte v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňovo-citrusové smoothie

Kuřecí prsa na medu s bulgurem, mandlemi a brusinkami

Broskovový koláč s křupavým těstem a vůní skořice

Mrkvovo-petrželové pyré

Ostružinovo-švestkový koláč galetka (galette)

Pečený zelný květ

Hurmašice plněné vlašskými ořechy a čokoládou

Nejlepší marináda na maso

Léčivý smrkový sirup z mladých výhonků proti kašli i rýmě

Etiopská červená čočka mesir wat

Banánové trojhránky s ovesnými vločkami

Šátečky z listového těsta se špenátem a tempehem