
Citrónový krém
Mrkvová vrstva
V mixéru nebo food procesoru rozmixujte kešu ořechy, javorový sirup, vanilku s postupným přiléváním vody, dokud nevznikne jemná a hladká hmota.
Vlijte postupně kokosový olej a dobře vyšlehejte.
Nechte směs chladit v lednici přibližně 30 minut.
Mezitím si připravte mrkvovou náplň. Do mixéru vložte mandle, kešu ořechy, polovinu množství kokosu. Rozmixujte do hrubé konzistence a přesypte do mísy.
Přidejte mandlovou mouku, zbývající část kokosu, mrkve, rozinky, skořici, muškátový oříšek, vanilku a citrónovou kůru. Promíchejte tak, aby se vše hezky propojilo.
V mixéru rozmixujte společně datle, javorový sirup a kokosový olej.
Rozmixovanou směs vlijte do mísy s připraveným těstem a promíchejte.
Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem. Z lednice vyndejte citrónový krém. Začněte vrstvit jednotlivé směsi. Začněte s mrkvovou a prostřídejte s citrónovou. Počet vrstev závisí na jejich tloušťce a vaší volbě. Ideální jsou 2 mrkvové a 2 citrónové.
Po každé vrstvě dejte formu na 15 minut do mrazáku. Uchovejte v lednici.