Čočka beluga s quinoou a hlívou ústřičnou

Čočka beluga je k sehnání jak ve zdravé výživě, tak i v koutku zdravé výživy v jedné velice známé drogerii. Její příprava je velice rychlá a jednoduchá. Quinoa je hodnotným zdrojem aminokyselin, tudíž je nepostradatelnou součástí jídleníčku vegetariánů a veganů.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 50 g čočky belugy
  • 20 g quinoy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka (20 g)
  • 70 g hlívy ústřičné
  • ½ lžičky římského kmínu (nebo ¼ lžičky mletého)
  • 50 g cukety
  • 4 cl bílého suchého vína
  • pár snítek tymiánu
  • sůl

Postup

1

Belugu dejte vařit do změknutí (tj. asi 20 minut). I quinou uvařte (cca 20 minut). Vařte je však odděleně, aby beluga neobravila quinou.

2

Šalotku nakrájejte nadrobno. Hlívu nakrájejte na menší kousky. Cuketu nakrájejte na drobné kostičky. Římský kmín rozdrťte ve hmoždíři.

3

Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a šalotku orestujte dozlatova. Přidejte hlívu, římský kmín, lehce osolte a restujte ji, dokud nebude měkká. Bude to trvat asi 3–5 minut. Přidejte cuketu, tymián a promíchejte. Opékejte asi 1 minutu a poté podlijte vínem. Když se víno vyvaří, přidejte scezenou čočku, quinou a parmezán. Důkladně promíchejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tymiánové výpečky s dušenou cuketou

Nakládaný lilek

Čokoládové kostky s mořskou solí ze 4 ingrediencí

Čokoládovo-banánový dort

Smažené sýrové tyčinky v křupavém obalu

Jednoduchá máslová kolečka s karamelovou náplní

Pečené kuřecí kuličky s pikantní pomerančovou omáčkou

Bezlepkové linecké s mákem a povidly

Krémově jemná čočková polévka se zeleninou

Lahodná italská brioška – hospodárná, přitom luxusní dobrota

Čočková sekaná se žampiony a tempehem

Domácí melounová limonáda