Tartaletky s čokoládou a pistáciemi

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek loupaných mandlí
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek holandského kakaa
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
  • 4 lžíce vody

náplň:

  • 200 g hořké čokolády (nejlépe 90%)
  • 3/4 hrnku 30% smetany ke šlehání
  • nesolené pistácie

Postup

1

Do food processoru nasypte všechny suroviny na těsto a nechte je rozmixovat na hladkou hmotu. Pokud by bylo těsto moc drobivé, přidejte ještě trochu vody. Hotové těsto vtlačte pomocí rukou do formiček na tartaletky a dno propíchejte na několika místech vidličkou. Takto připravené tartaletky pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut. Upečené tartaletky nechte vychladnout a připravte si náplň.

2

Smetanu vlijte do hrnce, přidejte na kostičky nalámanou čokoládu, stáhněte plamen a za stálého míchání metličkou vyšlehejte hladký krém. Vychladlé tartaletky vyklopte z formiček a naplňte je krémem. Vršek tartaletek posypte nasekanými pistáciemi a nechte je na hodinu ztuhnout v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Míša řezy

10 Nejoblíbenějších receptů na Cheesecake

Pohankové karbanátky s červenou řepou a mrkví

Nebezpečně rychlé tiramisu

Pudink s levandulovým tvarohem

Bylinková polévka

Cuketovo – dýňové jáhloto

Nepečený cheesecake s čokoládou

Karnevalové italské castagnole

Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem

Banánový chlebíček ve stylu Tiramisu

Makový dort s pečenými švestkami a citronovým krémem