Špagety se žampiony, špenátem a uzeným tofu

Víte o tom, že 4. 10. byl mezinárodní den zvířat? Takže všude se to hemžilo jak zvířaty, tak vegany a jejich recepty. Já mám ráda jak zvířata, tak maso :-D, ale aspoň jsem zas jednou zkusila něco bezmasého. Ovšem vhledem k přidání normálního másla, kravské smetany a nivy, ne zcela veganského. Ale určitě by si nějaký vegan mohl recept doplnit o své osvědčené veganské značky "smetany a sýru".

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • špagety pro 2 osoby
  • 1 uzené tofu
  • 8 nakrájených žampionů
  • 200 g špenátových listů
  • cca 10 cm bílé části pórku
  • 2 stroužky česneku
  • 150 ml smetany (můžete použít sójovou)
  • kousek nivy
  • čerstvá bazalka
  • kousek másla
  • špetka soli

Postup

1

Očištěný pórek nakrájíme na proužky, žampiony podle velikost na čtvrtky nebo silnější plátky, tofu na kostičky, česnek a bazalku najemno posekáme.

2

Na másle orestujeme pórek a žampiony, přidáme tofu, česnek a špenát, který necháme zavadnout. Zalijeme smetanou a přidáme rozdrobenou nivu. Necháme ji zcela rozpustit a smetanu zredukujeme na požadovanou hustotu.

3

Nakonec vmícháme bazalku a dochutíme případně solí. Promícháme s uvařenými špagetami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňové minilívanečky s borůvkovým přelivem

Rychlá a velmi chutná pórková polévka

Lasagne s boloňskou omáčkou

Cuketové karbanátky s tofu

Čočka po indicku

Špagety s omáčkou z domácích rajčat a cukety

Banánovo jahodový coctail

Pomalu pečené hovězí na červeném víně se zeleninou

Estonský kringel

Nepečený banánový dort se smetanou a piškoty za půl hodiny

Video: Pečené brambory nadívané rozteklým sýrem a ozdobené vajíčkem

Nepečené ovesné sušenky s arašídovým máslem a kakaem do 30 min