Paleo vafle z dýňových semínek a kysaného zelí

Při přechodu na paleo stravování může někomu chybět pečivo. Tyhle vafle ho plně nahradí – dají se jíst samotné, nebo třeba jako příloha k zeleninové polévce.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 70 g dýňových semínek
  • 140 g kysaného zelí
  • 2 vejce
  • 1–2 lžíce vody
  • 1 stroužek česneku
  • mletý kmín
  • pepř
  • sůl

Postup

1

Dýňová semínka vhodíme do mixéru a rozmixujeme na mouku.

2

Přidáme kysané zelí a vejce. Pokud zelí bylo moc suché a těsto se špatně mixuje, přidáme 1–2 lžíce vody nebo šťávy z kysaného zelí.

3

Vmícháme 1 prolisovaný stroužek česneku, podle chuti mletý kmín, pepř a sůl.

4

Pečeme ve vaflovači 10 minut. Z tohoto množství těsta jsou 2 vafle.

Poznámka

Z těsta by se daly určitě smažit i placičky, ale pro mě je jednodušší péct ve vaflovači.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
tikka masala

Jednoduché kokosové kuřecí tikka masala

Kedlubnový salát s vejcem

Opečený kapr s kořenovou zeleninou a cizrnou

Avgolemono – řecká citrónová polévka

Zapékané topinky s houbami, sýrem a tymiánem

Sekaná s pivní marinádou

Mille feuille – listové řezy se žloutkovým krémem

Duhový dort s překvapením uvnitř

Kachní prsa s brusinkovo-rybízovým chutney

Tofu burger

Špenátové pesto

Zapékané cuketové palačinky se šunkou, klobásou a sýrem