Semínkový chléb
Další z receptů, který mi dal pěkně zabrat. :-D První pokus byla vlastně náhoda a jen zpracování zbytků semínek, které jsem doma měla k dispozici. Příliš jsem výsledku nevěřila, takže jsem ingredience nevážila a jen je sypala postupně dohromady. Ale to, co vzniklo, mě nadchlo. :-) Jenže! Další pokusy o napodobení už tak slavné nebyly. :-( Chleba se drolil, nebo byl naopak příliš lepkavý. Chvíli mi to trvalo, než jsem objevila optimální množství jednotlivých surovin. Ale teď už to mám „vychytané“, takže vám recept můžu představit. Dejte vědět, jak vám chutná.
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1
Ingredience
- 50 g kešu (nepražených, nesolených)
- 50 g loupaných dýňových semínek
- 50 g loupaných slunečnicových semínek
- 30 g lněných semínek
- 30 g loupaného sezamu
- 10 g psyllia
- 1 lžička soli
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 dcl vody
Poznámka
Neděste se výsledného množství upečeného chleba. I když vám bude připadat, že na 2–3 osoby je to příliš malý bochníček, nezapomeňte, že chleba je díky semínkům opravdu hodně sytý a kaloricky bohatý. Navíc by na talíři neměl „hrát hlavní roli“, ale spíše tu „vedlejší“. ;-)