Špagety s omáčkou z domácích rajčat a cukety

Pokud máte doma úrodu rajčat a cuket, vsaďte na tuto špagetovou jistotu, která nikoho neurazí. Ve vaganské verzi podávám špagety s ostrým tofu posypem.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na omáčku

  • cca 1 kg rajčat
  • větší cuketa
  • větší cibule
  • řepkový olej
  • cca 2dcl vody
  • bylinková sůl (můžete použít i čerstvé bylinky ze zahrádky)
  • 1 chilli paprička
  • pepř

Tofu sypání

  • 1 balení tofu uzené
  • červená paprika, chilli, pepř, sůl
  • prášek z červené řepy na obarvení
  • medvědí česnek
  • řepkový olej
  • balení špaget

Postup

1

Cibuli nakrájíme na jemno (skvěle v tomto receptu chutná šalotka), osmažíme do zlatova na řepkovém oleji. Pokud máme, přihodíme bylinky ze zahrádky (např. oregáno, petržel, estragon..), dále přidáme nasekanou chili papričku zbavenou semínek. Rajčata nakrájíme na větší kousky a hodíme k cibuli, podlijeme vodou a necháme 10 minut dusit (dokud se nezačnou rajčata rozpadat). Poté ponorným mixérem směs trochu promixujeme, kousky ale můžeme nechat. Přidáme cuketu, ze které jsme vybrali semínka a nastrouhali ji na hrubo. Dokořeníme dle chuti bylinkovou solí a pepřem. Dusíme asi 10 minut - pokud je směs moc hustá, zředíme, pokud naopak moc vodová, dusíme bez pokličky, aby se voda vypařila.

2

Tofu nastrouháme na hrubo, v misce smícháme s trochou oleje a kořením, obarvíme práškem z červené řepy. Přidáme sušený medvědí česnek. V ideálním případě necháme hodinku marinovat, ale není to nutné. Tofu osmažíme na pánvi - stačí olej, který jsme přidali do směsi.

3

Špagety uvaříme - podáváme podávané omáčkou a posypané tofu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Těstoviny s kuřecím, mozzarellou a sušenými rajčaty

Nepečený cheesecake s čokoládovou krustou a vrstvou Nutelly

Rychlá chuťovka: Preclíky s karamelem, čokoládou a mořskou solí

Vánoční cukroví – polomáčené máslové sušenky s čokoládovými hoblinkami

Zdravé domácí nanuky z banánu, mladého kokosu a manga

Slané jednohubky z listového těsta se sýrem Brie a brusinkovou marmeládou

Pečené brokolicové kuličky se sýrem a česnekem

Italská polévka z pečených paprik a rajčat

Krémový quiche s Nivou a křupavou krustou

Rajčatová polévka

Rychlé avokádové smoothie s kakaem a kokosovým olejem

Fazole adzuki se zeleninou, červenou řepou a dýňovými semí