Slavnostní zapékaná bramborová kaše se slaninou a pažitkou

Vyzkoušejte netradiční bramborovou kaši, která překvapí novými chutěmi. Kombinace slaniny, krémového sýra a pažitky je opravdu lahodná.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 1/2 kg brambor
  • 10 plátků slaniny
  • 240 g krémového sýra (Lučiny, Philadelphie)
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1/4 hrnku nasekané pažitky
  • 2 1/2 hrnku strouhaného sýra (dle chuti)
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy a uvařte. Slijte vodu a dejte bokem.

2

Ve velké pánvi orestujte slaninu do křupava, přendejte na papírovou utěrku a nechte zchladnout. Poté rozdrobte na kousky.

3

Pomocí vidličky rozmačkejte brambory do jemné kaše, přidejte krémový sýr, máslo, zakysanou smetanu a promíchejte.

4

Přidejte pažitku, 2 hrnky strouhaného sýra, polovinu množství slaniny, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.

5

Vše přendejte do vymazané zapékací formy a na vršek nasypte zbývající sýr. Pečte přibližně 30 minut. Poté vyndejte, posypte zbývající slaninou a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salátek s polibkem podzimu

Pikantní zapékaná quinoa se zeleninou, fazolemi a chilli

Video: Lasagnové rolky s cuketou a 3 druhy sýrů

Vepřová panenka v ořechové krustě s pečenou zeleninou

Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou

Dušené hovězí na mrkvi a tymiánu

Pečená brambora

Hovězí enchiladas s avokádem a salsou

Pörkölt z kotlíku

Podplameník – slovenský slaný koláč se slaninou a cibulkou

Vepřová panenka s pečenými batáty a brokolicí

Video: Skvostný grilovaný ananas, plněný vepřovým a opletený vykřupanou slaninou