fbpx

Slavnostní zapékaná bramborová kaše se slaninou a pažitkou

Vyzkoušejte netradiční bramborovou kaši, která překvapí novými chutěmi. Kombinace slaniny, krémového sýra a pažitky je opravdu lahodná.

Recept na zapékané brambory

Ingredience

  • 2 1/2 kg brambor
  • 10 plátků slaniny
  • 240 g krémového sýra (Lučiny, Philadelphie)
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1/4 hrnku nasekané pažitky
  • 2 1/2 hrnku strouhaného sýra (dle chuti)
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy a uvařte. Slijte vodu a dejte bokem.

2

Ve velké pánvi orestujte slaninu do křupava, přendejte na papírovou utěrku a nechte zchladnout. Poté rozdrobte na kousky.

3

Pomocí vidličky rozmačkejte brambory do jemné kaše, přidejte krémový sýr, máslo, zakysanou smetanu a promíchejte.

4

Přidejte pažitku, 2 hrnky strouhaného sýra, polovinu množství slaniny, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.

5

Vše přendejte do vymazané zapékací formy a na vršek nasypte zbývající sýr. Pečte přibližně 30 minut. Poté vyndejte, posypte zbývající slaninou a podávejte.

Mohlo by vás zajímat:
brambory pečení rychlé recepty slanina snadné recepty Brambory

Zdroj: myfridgefood.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře