Pikantní sýrovo-jáhlové muffiny

Bezlepkáři mívají největší problém s pečivem. Ale není neřešitelný, ani pokud nechtějí používat hotové směsi. I z přirozeně bezlepkových surovin se dá tvořit.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g jáhel
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 100 g tvrdého sýra
  • rovná lžička jedlé sody
  • grilovací koření (směs mletého kmínu, pepře, papriky, suš. česneku)
  • chilli koření (podle ostrosti půl až 1 lžička)
  • rovná lžička soli
  • kmín na posypání

Postup

1

Jáhly propláchneme studenou vodou a poté třikrát spaříme v cedníku vodou vroucí, abychom odstranili pro někoho nepříjemnou příchuť.

2

Cedníkem pořádně zatřeseme, aby vykapala přebytečná voda a horké jáhly vhodíme do mixéru (používám obyčejnou starou ETU). Kupodivu nám při mixování nevznikne kaše, ale sypká mouka.

3

Vzniklou mouku smícháme v misce s kořením, solí, jedlou sodou a sýrem nakrájeným na malinké kostičky, nebo nahrubo nastrouhaným. Nakonec přidáme bílý jogurt a hned plníme do formiček na muffiny. Plníme je jen do dvou třetin, při pečení hodně vyběhnou.

4

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut. Z formiček je vyklápíme až po vystydnutí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Smažené kuře

Rýchla banánovo-čokoládová chuťovka

Tvarohová bábovka

Vločkový jablečný dort

Kapustové karbanátky netradičně

Rychlý salát s pečenými fíky

Bylinkové carpaccio

Focaccia

Polentovo kokosový koláč se švestkami a mákem

Pudinková žemlovka

Nepečené ořechové pralinky s lněnými semínky a čokoládovou polevou

Grilovaný seitan s pečenou zeleninou