fbpx

Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem

Lehký podzimní dezert umí zpříjemnit posezení u čaje nebo u kávy.

Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem

Ingredience na 4 porce

Roláda

  • 250 g jablek, oloupaných, zbavených jadřinců
  • 50 g ovesných vloček
  • 30 g vlašských ořechů

Náplň

  • 200 g dýně
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 100 ml vody
  • 100 g tvarohu (polotučného)

 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Troubu předehřejte na 170 ⁰C. Plech vyložte pečicím papírem.

2

Jablka nastrouhejte najemno. Ovesné vločky rozsekejte najemno. Smíchejte a nechte asi 5–10 minut odležet.

Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem
3

Ořechy nasekejte nahrubo a posypte jimi plech vyložený pečicím papírem.

Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem
4

Jablečnou hmotu rovnoměrně rozvrstvěte na ořechy do tvaru obdélníku (cca 25 x 20 cm). Pomozte si rukama a placku upěchujte. Placka by měla být silná asi 5 mm. Vložte do trouby a pečte 25–30 minut, dokud nebude placka relativně pevná. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem
5

Dýni nakrájejte na drobné kostičky, vložte do hrnce, přidejte cukr a vodu a vařte pod poklicí doměkka. Když dýně změkne, odklopte a vyvařte zbylou tekutinu. Nechte vychladnout.

Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem
6

K dýni přidejte tvaroh a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.

Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem
7

Plát s papírem opatrně překlopte a pomocí nože sloupněte pečicí papír. Plát opět přendejte na papír a potřete jej dýňovým krémem. Pomocí papíru zaviňte do rolády a nechte ztuhnout v lednici.

Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem

Mohlo by vás zajímat:
Dýně Fitness a zdravé Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře