Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem

Lehký podzimní dezert umí zpříjemnit posezení u čaje nebo u kávy.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Roláda

  • 250 g jablek, oloupaných, zbavených jadřinců
  • 50 g ovesných vloček
  • 30 g vlašských ořechů

Náplň

  • 200 g dýně
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 100 ml vody
  • 100 g tvarohu (polotučného)

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 ⁰C. Plech vyložte pečicím papírem.

2

Jablka nastrouhejte najemno. Ovesné vločky rozsekejte najemno. Smíchejte a nechte asi 5–10 minut odležet.

3

Ořechy nasekejte nahrubo a posypte jimi plech vyložený pečicím papírem.

4

Jablečnou hmotu rovnoměrně rozvrstvěte na ořechy do tvaru obdélníku (cca 25 x 20 cm). Pomozte si rukama a placku upěchujte. Placka by měla být silná asi 5 mm. Vložte do trouby a pečte 25–30 minut, dokud nebude placka relativně pevná. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

5

Dýni nakrájejte na drobné kostičky, vložte do hrnce, přidejte cukr a vodu a vařte pod poklicí doměkka. Když dýně změkne, odklopte a vyvařte zbylou tekutinu. Nechte vychladnout.

6

K dýni přidejte tvaroh a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.

7

Plát s papírem opatrně překlopte a pomocí nože sloupněte pečicí papír. Plát opět přendejte na papír a potřete jej dýňovým krémem. Pomocí papíru zaviňte do rolády a nechte ztuhnout v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Crème Brûlée sušenky – se žloutkovým krémem a karamelem

Rýže s hovězím masem a zeleninou

Malinový dort snů s kešu oříšky a bez pečení

Nejkřupavější pečené brambory

Zdravá a rychlá majonéza z dýně hokaido

Císařský trhanec – kaiserschmarrn

Nudle s brokolicí, restovaným kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Řajčatové těstoviny s modrým sýrem z jednoho hrnce

Špaldový koláč ze zakysané smetany se švestkami a mákem

Šťavnaté masové závitky z filo těsta

Banánovo borůvkový chléb

Pikantní květákové jednohubky ve vypečené krustičce