Salát
Kešu parmezán
Nejprve si připravíme parmezán. Do robotu vložíme všechny ingredience a rozmixujeme. Takto připravený "sýr" můžeme skladovat v uzavřené sklenici v lednici - vydrží i několik týdnů.
Chřestu odstraníme tuhé konce a připravíme ho krátce v páře (cca 7 minut), po vyjmutí nakrájíme na špalíčky. Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme. Nakrájíme sušená rajčata a vložíme je na pánev s trochou oleje a sušeným česnekem. Po chvilce přidáme chřest a těstoviny, zasypeme trochou parmezánu a společně prohřejeme. Před podáváním posypeme piniovými oříšky, které můžeme předem nasucho opražit, ale není to nutné.
Kešu parmezán se dá výborně udělat například v Nutribulletu nebo v dobrém robotu. Toto množství vystačí zhruba na malou zavařovací skleničku.