Rychlé těstoviny s chřestem
Velmi rychlý a snadný recept, jak využít zelený chřest, který je výtečný a jeho krátkou dobu sklizně je třeba si maximálně užít.

Ingredience na 2 porce
Salát
- Svazek zeleného chřestu
- Sušená rajčata (v olivovém oleji)
- Celozrnné těstoviny
- Piniové oříšky
- Sušený česnek
- Sůl
Kešu parmezán
- 1 hrnek kešu oříšků
- 3 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžičku soli
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Nejprve si připravíme parmezán. Do robotu vložíme všechny ingredience a rozmixujeme. Takto připravený "sýr" můžeme skladovat v uzavřené sklenici v lednici - vydrží i několik týdnů.
Chřestu odstraníme tuhé konce a připravíme ho krátce v páře (cca 7 minut), po vyjmutí nakrájíme na špalíčky. Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme. Nakrájíme sušená rajčata a vložíme je na pánev s trochou oleje a sušeným česnekem. Po chvilce přidáme chřest a těstoviny, zasypeme trochou parmezánu a společně prohřejeme. Před podáváním posypeme piniovými oříšky, které můžeme předem nasucho opražit, ale není to nutné.
Poznámka
Kešu parmezán se dá výborně udělat například v Nutribulletu nebo v dobrém robotu. Toto množství vystačí zhruba na malou zavařovací skleničku.