Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nadrcené
- 1 malá cibule, nadrcená
- 180 g rajčatového protlaku
- 1 1⁄2 lžíce mleté papriky
- 1 1⁄2 hrnku rajčat, očištěných a nakrájených na větší kusy
- 3⁄4 hrnku jablečného octa
- 1⁄2 hrnku jemného třtinového cukru
- 1⁄4 hrnku Worcestershire omáčky
- 1⁄4 hrnku vody
- sůl a pepř

Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej, přisypte česnek a cibuli. restujte dozlatova, přibližně 7 minut. Přidejte rajčatový protlak, mletou papriku a nechte 2 minuty vařit.
- Poté nalijte do mixéru společně s rajčaty, jablečným octem, cukrem, worcestershire omáčkou, solí, pepřem a vodou mixujte dohladka.
- Vše nalijte do pánve, přiveďte k varu a nad mírným plamenem nechte vyvařit na polovinu množství, přibližně 35 až 40 minut. Takto vám kečup vydrží déle a můžete jej i skladovat v lednici.