Univerzální kynuté těsto na pizzu i koláčky
Už se nemusíte více bát přípravy kynutého těsta. Recept je velmi jednoduchý a když se budete držet návodu, těsto se vždy povede. Také má velkou výhodu v tom, že může být použito jak na slané, tak na sladké kynuté dobroty.
- Čas přípravy: 1 h
- Porce: přibližně 1/2 kg těsta
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 hrnek bílého jogurtu
- 110 g tuku (např. rostlinného oleje, másla)
- 1 balíček sušeného droždí (cca 10 g)
- 1 lžička soli
- 1 lžíce cukru krupice
- 3 hrnky polohrubé mouky
Postup
1
V hrnci smíchejte jogurt s olejem a na plameni mírně zahřejte. Odstavte bokem.
2
V míse smíchejte sůl, cukr, mouku a sušené droždí.
3
Smíchejte suchou směs s mokrou jogurtovou. Poté hněťte, dokud nevznikne hladké těsto. Přikryjte utěrkou a v pokojové teplotě nechte 30 – 60 minut kynout.
4
Těsto můžete použít na pizzu nebo sladké koláče či koblížky.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}