Obrácený jablečný koláč, po kterém se jen zapráší

Velmi jednoduchý a zdravý koláč, který připravíte během okamžiku a je vhodný k snídani i svačince.

MONIkiss

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • ovesné vločky    140 g
  • banán    1 ks
  • vejce    3 ks
  • jogurt    150 ml
  • rozinky    1 hrst

Náplň:

  • jablko    2x vetší ks
  • skořice    1 špetka
  • med    3 lžíce

Postup

1

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na pánvi je prohřejeme s medem a skořicí.

2

Vločky, vejce, banán a jogurt rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné těsto. Do těsta přidáme rozinky a promícháme. Do formy na koláč (22cm) nalijeme na dno jablíčkovou směs a rovroměrně uhladíme.

3

Na jablíčka nalijeme těsto a dáme pést na 25 minut do trouby předehřáté na 190°C na program z obou stran.

4

Necháme vychladnout a vyklopíme na talíř. Můžeme ječtě posypat skořicí a podáváme.
Dobrou chuť.

5

Varianta s kiwi

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kesu mrkvove kari

Celozrnné lívance

Čokoládový koláč s křupavou krustou a jahodami

Lívance z acidofilního mléka

Mrkvový dort

Makedonský sladký chléb kozinjak

Nepečené čoko řezy s ovesnými vločkami za 30 minut

Ranní dýňová kaše s pekany a kokosovým mlékem

Vločkový drobenkový koláč s tvarohem a hruškami

Pšeničný salát s pikantní mrkvovou omáčkou

Čokoládový dort Sacher – receptura nejbližší originálu

Bezlepkové jablkové muffiny