Pohankový chléb bez kvasnic

Musím říct, že tenhle chlebík je opravdu můj nejoblíbenější. Je bezlepkový, veganský a navíc i bez droždí. Pokud sníte cokoli s aktivním droždí, droždí se aktivuje znovu ve vašem organismu a to je i důvod, proč se někteří lidé cítí nepříjemně po konzumaci pečiva, kde bylo droždí použito.

Nature in the Kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g celozrnné pohankové mouky
  • 100 g cizrnové mouky
  • 2 PL psyllia
  • 2 ČL kmínu
  • 3 ČL soli
  • 4 PL dýňových semínek
  • 4 PL slunečnicových semínek
  • 750–800 ml vod
    y

Postup

1

Všechny suché ingredience smícháme dohromady vařečkou v míse od našeho domácího mazlíčka, robota na těsto. :-)

2

Přilijeme asi 600 ml vlažné vody a zapneme mixér. Poté přilívejte pomalu zbytek 150 ml vody. Těsto bude lepkavé, nebudete z něho moct udělat bochník, takže s tím počítejte. Ale nesmí být moc tekuté!

3

Těsto se nechá odstát v zakryté míse 24 h při pokojové teplotě.

4

Zapneme troubu na 220 ºC. Těsto vyklopíme a záleží pak na vás, jaký tvar bochníku chcete mít. Těsto je po 24 hodinách tvarovatelné. Na dobu na pečení vymažeme olejem a vysypeme pohankovou moukou. Dáme do nádoby a přikryjeme alobalem. Pečeme 30 minut. Po 30 minutách alobal odděláme a necháme dopéct dalších 15–20 minut. Vyzkoušejte špejlí, jestli je těsto dopečené, než ho vytáhnete z trouby.

5

Po mírném zchladnutí, abychom se nepopálili, vytáhneme chleba z nádoby a zabalíme do utěrky.

Poznámka

Přidejte si do chlebíku Vaše oblíbená semínka či oříšky dle chuti. :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Artyčok s krevetami

Vláčné citrónové sušenky s krémovým sýrem a cukrovou polevou

(Ne)sýrový dip k nachos

Banánovo ovesný mugcake

Jáhlový koláč bez mouky

Krůtí roláda plněná polníčkem, rukolou a mozzarellou

Boršč – luxusní polévka z červené řepy

Jednoduché cukroví do půl hodiny – „Kávová zrna“

Thajský salát z ředkve a okurky

Malinový dort snů s kešu oříšky a bez pečení

Tofu nádivka

Tvarohový koláč z ovesných vloček, kokosu s goji