Obrácené švestkové koláčky

Snadné, rychlé a taak dobré, že jeden stačit nebude

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 rozválené listové těsto
  • 9-12 švestek (množství se bude odvíjet od toho, jak velké budou plody a kolik se jich vejde do formiček. Určitě se nebudete zlobit, když jich přidáte více, protože ty zbylé, obalené v karamelu stačíte sníst dřív, než se koláčky upečou.)
  • 20 g másla
  • 70 g cukru krupice
  • 4 cl portského vína
  • Skořice

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 ⁰C.

2

Připravte si formičky o průměru 8cm. V této velikosti vykrájejte kolečka z listového těsta.

3

Švestky překrojte podélně napůl. Na pánvi rozehřejte máslo. Přidejte cukr a za občasného míchání nechte rozpustit. Když vám vznikne hnědý karamel, přilijte portské víno. Pozor, bude to prskat. Cukr se vám srazí – pozvolna jej rozpouštějte. Přidejte švestky a lehce skořic. Nechte asi 3 minuty provařit.

4

Do mističek rozdělte švestky, přilijte trochu karamelu a překryjte kolečkem z listového těsta. Lehce potřete těsto vodou a dejte péct. Pečete dozlatova asi 20 – 25 minut.

5

Lehce zchladlé koláčky vyklopte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Palačinkový dort s physalis

Klasický domácí dýňový koláč s voňavým kořením

Velikonoční mini mazance z chia mouky

Trhanec se skořicí

Cheesecakové řezy s křehkým korpusem a jablky

Jahodovo-banánový cheesecake salát

Pizza z pánve

Zapečené plněné conchiglioni

Jemný koláč z listového těsta s karamelem a restovanými banány

Zapečená šunka se špenátem

Těstoviny s krémovou avokádovou omáčkou

Recept na batátovou pizzu bez mouky