Lahodné rohlíčky s vanilkovým pudinkem, které budete mít hotové opravdu za chvíli. Těsto nemusí dlouze kynout a můžete je připravit i naslano, plněné sýrem. 🙂
Michaela
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Náplň
1 sáček vanilkového pudinku
mléko (o něco méně, než je napsáno na návodu)
3 lžíce cukru
Těsto
500 g polohrubé mouky
100 ml slunečnicového oleje
1 vejce
špetka soli
1 balíček prášku do pečiva
1 balení droždí
250 ml mléka
4 lžíce cukru
Postup
1
Uvařte dle návodu pudink s přidaným cukrem a nižším množstvím mléka a nechte vychladnout.
2
Během vaření pudinku si připravte těsto. V hluboké míse smíchejte vlažné mléko, droždí a cukr, aby se droždí rozpustilo. Přidejte olej, sůl a bílek. Celou směs prošlehejte.
3
Přidejte mouku a prášek do pečiva a vytvořte souvislé těsto. Těsto by se nemělo lepit na ruce.
4
Nečekejte na kynutí a okamžitě začněte tvořit rohlíčky. Těsto rozdělte na kuličky o velikosti vlašských ořechů. Každý kousek podélně rozválejte do velikosti pěsti.
5
Nařízněte z poloviny těsto, jako na fotografii. Na druhou polovinu těsta dejte lžíci pudinku a dobře smotejte, aby pudink nevytekl a mřížky směřovaly směrem nahoru. Vytvořte půlměsíce.
6
Nechte 15 minut uležet a potřete rozšlehaným žloutkem s trochou cukru. Můžete posypat mletými mandlemi.
7
Pečte na pečícím papíru při 200 °C zhruba 15 minut dozlatova.