Quinoa bowl

Quinoa bowl je výživná miska plná chutných a zdravých surovin, která se stává oblíbeným trendem mezi milovníky zdravého stravování. Základem této misky je quinoa – superpotravina plná bílkovin, vlákniny a esenciálních aminokyselin.

Karolína

Autor

quinoa-bowl
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Quinoa bowl je výživná miska plná chutných a zdravých surovin, která se stává oblíbeným trendem mezi milovníky zdravého stravování. Základem této misky je quinoa – superpotravina plná bílkovin, vlákniny a esenciálních aminokyselin. Quinoa bowl je často doplněna barevnou škálou čerstvé zeleniny, pečených surovin, zdravých tuků (například avokáda), luštěnin a lahodných omáček, jako je tahini nebo pesto. Quinoa bowl je ideální pro každého, kdo hledá rychlé, výživné a přitom chutné jídlo plné energie.

Ingredience

  • Quinoa: 1 šálek
  • Pečená dýně nebo batát: 1 středně velká, nakrájená na kostky
  • Řepa: 1-2 menší řepy, vařené a nakrájené na kousky
  • Avokádo: 1 avokádo, nakrájené na plátky
  • Cizrna: 1 plechovka, scezená a omytá
  • Pesto nebo rozmixované avokádo s kořením
  • Sezamová semínka: na ozdobu
  • Tahini omáčka: tahini smíchané s citronovou šťávou, vodou, česnekem a solí (podle chuti)
  • Olivový olej: na opékání zeleniny
  • Koření: sůl, pepř, kmín, paprikový prášek (na cizrnu)

Postup

1

Uvařte quinou: Propláchněte quinou pod studenou vodou a vařte ji v osolené vodě podle pokynů na obalu (většinou 15 minut, dokud nevsákne vodu).

2

Pečená dýně/batát a řepa: Předehřejte troubu na 200 °C. Dýni nebo batát nakrájejte na kostky, řepu můžete použít vařenou nebo také opéct, pokud je to čerstvá řepa. Obojí potřete olivovým olejem, okořeňte solí, pepřem a lehce paprikou. Pečte přibližně 25-30 minut, dokud nejsou měkké a opečené.

3

Příprava cizrny: Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, přidejte scezenou cizrnu, sůl, pepř, papriku a kmín. Restujte na středním ohni, dokud cizrna lehce nezhnědne a nebude křupavá (cca 5-7 minut).

4

Pesto nebo rozmixované avokádo: Pokud chcete, můžete použít hotové pesto. Alternativně můžete rozmixovat jedno avokádo s trochou citronové šťávy, soli a pepře jako zelenou omáčku.

5

Tahini omáčka: Smíchejte 2 lžíce tahini s trochou citronové šťávy, česnekem, vodou (pro zředění) a špetkou soli. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká omáčka.

6

Skládání misky: Na dno misky nasypte vařenou quinou. Na vrch naaranžujte jednotlivé ingredience – pečenou dýni/batát, řepu, cizrnu, plátky avokáda a pesto. Nakonec přelijte vše tahini omáčkou a posypte sezamovými semínky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Guláš

Seitan s rajčatovou omáčkou

Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce

Cheesecake s čokoládovou pěnou

Jahodový pohár s bazalkovým cukrem a domácím piškotem

Domácí křupavé bagety s dýňovými a slunečnicovými semínky

Koláč s jablky, tvarohovou náplní a pečenými kaštany

Krevety se zeleninovým kuskusem

Domácí skořicové churros s hořkou čokoládou

Zapékané brambory s krémovou bylinkovou omáčkou a slaninou

Brambory zapečené s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Restované zelené fazolky se slaninou a česnekem