fbpx

Zeleninový krém s vůní uzeného

Tuhle polévku v různých obměnách s oblibou snídám. Je rychlá, zdravá a zasytí.

Zeleninový krém s vůní uzeného

Ingredience na 2 porce

  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • půlka uzeného tofu
  • 1 hrnek další zeleniny, kterou máme zrovna po ruce (celer, petržel, paprika, dýně, květák, pórek….) 
  • 1 lžíce oleje
  • 1 litr vody
  • pár lístků libečku
  • sůl
  • petrželová nať

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Dáme si vařit osolenou vodu, dáme do ní na větší kousky nakrájené tofu a postupně, jak čistíme zeleninu, jí přidáváme nakrájenou na větší kousky do hrnce. Nejdříve cibuli, mrkev, lístky libečku, potom to ostatní.

2

Když máme všechnu zeleninu na sporáku, vaříme mírným varem 10 minut.

3

Poté polévku rozmixujeme dohladka, posypeme zelenou petrželkou a podle své chuti a toho, co máme právě doma, můžeme přidat ještě nakrájenou syrovou zeleninou - tentokrát to bylo rajče.
V zimě, nebo když spěcháme, nahradíme zeleninu půl sáčkem mražené zeleninové směsi.

Mohlo by vás zajímat:
Dýně Polévky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře