Zeleninový krém s vůní uzeného

Tuhle polévku v různých obměnách s oblibou snídám. Je rychlá, zdravá a zasytí.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • půlka uzeného tofu
  • 1 hrnek další zeleniny, kterou máme zrovna po ruce (celer, petržel, paprika, dýně, květák, pórek….)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 litr vody
  • pár lístků libečku
  • sůl
  • petrželová nať

Postup

1

Dáme si vařit osolenou vodu, dáme do ní na větší kousky nakrájené tofu a postupně, jak čistíme zeleninu, jí přidáváme nakrájenou na větší kousky do hrnce. Nejdříve cibuli, mrkev, lístky libečku, potom to ostatní.

2

Když máme všechnu zeleninu na sporáku, vaříme mírným varem 10 minut.

3

Poté polévku rozmixujeme dohladka, posypeme zelenou petrželkou a podle své chuti a toho, co máme právě doma, můžeme přidat ještě nakrájenou syrovou zeleninou - tentokrát to bylo rajče.
V zimě, nebo když spěcháme, nahradíme zeleninu půl sáčkem mražené zeleninové směsi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hovězí nudličky s čínským celerem s ústřicovou omáčkou

Kukuřičné těstoviny s rajčaty, grilovaným pórkem a tofu

Meruňková huspenina s bazalkou

Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a cizrnou

Bezlepkoví kakaoví medvídci s chia semínky a jogurtem

Plněné vegetariánské řízky se zakysanou smetanou

Vegetariánské burgery z quinoi a červené řepy

Vláčné řezy s arašídovým krémem, pudinkem a šlehačkou

Třívrstvé dýňovo smetanové řezy

Video: Smetanová panna cotta s osvěžující jahodovou omáčkou

Špagety se žampiony, špenátem a uzeným tofu

Pomerančová sůl