Rajčatová polévka

Venku už začíná pěkně přituhovat a objevují se první mrazíky, což je nejvyšší čas pro sklizení zahrady. A tak máme doma najednou asi tunu rajčat a já vymýšlím všechno možné, co s nimi, takže je suším, nakládám, dělám omáčky a samozřejmě i polévky. Takže na jednu takovou je tady recept!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 velká rajčata
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • kousek petržele
  • 1 cibule
  • 500 g passaty (loupaná pasírovaná rajčata, lze použít i protlak či plechovku s loupanými rajčaty)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 kuličky pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 celá skořice
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

1

V hrnci zpěňte na oleji najemno pokrájenou cibuli, poté poprašte třtinovým cukrem a nechejte ho krátce zkaramelizovat. Přidejte očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a koření a nechejte tak 5 minut restovat. Poté přidejte na kostičky pokrájená čerstvá rajčata a znovu nechejte 5 minut restovat.

2

Přilijte pasírovaná rajčata a sklenici vody a nechejte 30 minut vařit. Nakonec vyndejte koření a polévku rozmixujte. Podávejte s nastrouhaným sýrem, bazalkou a pečivem.

Poznámka

Takto připravená polévka je krásně sladkokyselá, pokud máte radši sladší, libovolně si ji přislaďte cukrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

To pravé osvěžení – studená polévka gazpacho

Zapečené žampiony plněné čočkovo-masovou směsí

Nepečený kakaový dezert se sušenkami a vanilkou

Segedínský guláš s kváskovým knedlíkem

Dýňový tvarohový koláč bez cukru

Kuře pečené na rozmarýnu

Tvarohová žemlovka

Hovězí enchiladas s avokádem a salsou

Žloutkové řezy

Vepřová kýta s paprikou a koprem

Brownie cupcakes s malinovým krémem

Krémový hořčicový dip s podmáslím