Pražená cizrna se skořicí a cukrem

Vhodné k zobání u televize, pro návštěvu apod.

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 plechovka (400 g) cizrny
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžička skořice

Postup

1

Cizrnu zceďte a osušte papírovou utěrkou. Pak nechte na vzduchu pořádně doschnout. Nasypte na pečicí papír a 15 minut opékejte na 170 °C.

2

Vyndejte z trouby, polijte olejem a pořádně promíchejte. Cukr promíchejte se skořicí a posypte jím cizrnu obalenou v oleji. Pořádně promíchejte, aby každé zrníčko bylo hezky "oplácané".

3

Opékejte dalších 15 minut. Nechte při otevřené troubě vychladnout a podávejte.

Poznámka

Tip 1: Vyzkoušejte sezamový nebo mandlový olej místo olivového.
Tip 2: Cizrnu můžete použít i suchou – jako já. (Minimálně 12 hodin máčení, pak 25 minut vaření v tlačáku a pak sušení). Potřebujete pak 100 g sušené cizrny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Luxusní dort z černého piva s Bailey’s krémem

Nádivka s uzeným masem

Křupavé spirálové hranolky s chilli a česnekem

Polévka z červené řepy s kozím sýrem a řeřichou

Indické kuracie prsia s pomarančovou šťavou

Pizza

Jednoduchý osvěžující pomerančový dortík ze 4 ingrediencí

Losos pečený na rajčatech s úžasným čočkovým pyré

Cizrnové klobásky

Poctivá sekaná

Video: Snadné cibulové kroužky plněné hovězím mletým masem a čedarem

Domácí čokoládové pralinky připravené pomocí formy na led