Pražená cizrna se skořicí a cukrem

Vhodné k zobání u televize, pro návštěvu apod.

Pražená cizrna se skořicí a cukrem

Ingredience na 6 porcí

  • 1 plechovka (400 g) cizrny
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžička skořice 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Cizrnu zceďte a osušte papírovou utěrkou. Pak nechte na vzduchu pořádně doschnout. Nasypte na pečicí papír a 15 minut opékejte na 170 °C.

2

Vyndejte z trouby, polijte olejem a pořádně promíchejte. Cukr promíchejte se skořicí a posypte jím cizrnu obalenou v oleji. Pořádně promíchejte, aby každé zrníčko bylo hezky "oplácané".

3

Opékejte dalších 15 minut. Nechte při otevřené troubě vychladnout a podávejte.

Poznámka

Tip 1: Vyzkoušejte sezamový nebo mandlový olej místo olivového.
Tip 2: Cizrnu můžete použít i suchou – jako já. (Minimálně 12 hodin máčení, pak 25 minut vaření v tlačáku a pak sušení). Potřebujete pak 100 g sušené cizrny.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez kategorie, Snídaně a svačiny

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře