Pyré z fialového květáku
Ta barva možná zaskočí, ale nemusíte se bát, že se otrávíte, jde o běžný květák, který je šlechtěním upravený tak, aby produkoval antokyany, které můžou za tohle zbarvení, ale navíc má díky nim květák i spoustu zdraví prospěšných látek navíc. Květáková pyré jsou skvělá příloha a s touhle barvou navíc dodají jakémukoliv jídlu šmrnc. Po uvaření chutná tento květák úplně stejně jako ten bílý a zachová si stejnou fialovou barvu jako před vařením, překvapilo mě ale, že po rozmixování se smetanou bylo pyré najednou namodralé, což jsem nečekala :D Je ale pak efektní k pyré přidat pár růžiček uvařeného květáku, protože máte na talíři najednou dvě jedovaté barvy a vypadá to prostě skvěle! :D

Ingredience na 4 porce
Suroviny na 4 porce:
- 1 hlávka fialového květáku
- 100 ml rýžové smetany
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- sůl
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Růžičky květáku odřežeme a vaříme v osolené vodě 15 minut.

Vodu poté slijeme, ke květáku přilijeme rýžovou smetanu a vrátíme na minutku na plotnu, aby se prohřála a hned poté rozmixujeme s utřeným česnekem dohladka.
Dochutíme lahůdkovým droždím.

Mohlo by vás zajímat: