Rajčatová polévka s červenou paprikou

Výborná hustá sytá polévka z čerstvých rajčat, která je raz dva hotová. Použijte pouze čerstvé ingredience, pokud použijete konzervy, vážně to nebude ono...

Rajčatová polévka s červenou paprikou

Ingredience na 4 porce

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 6–8 rajčat
  • menší červená paprika
  • 1 střední cibule
  • 1 lžička oregána
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl + pepř
  • zakysaná smetana (pro vegany není nutná)

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Rozehřejte hrnec, přidejte olivový olej a na jemno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidejte na malé kousky nakrájenou červenou papriku a krátce opečte.

2

Pak teprve přidejte nakrájená rajčata a asi hrnek vody. Osolte, opepřete a přidejte oregáno.

3

Přidejte čerstvou omytou bazalku, odstavte z plotny a vše tyčovým mixérem rozmixujte do hladka.

4

A pokud nejste vegani, zakysanou smetanu můžete vmíchat rovnou do polévky v hrnci, nebo dát k podávání, ať si každý dá, kolik má rád.

Poznámka

Vyzkoušejte k podávání opečenou bagetu na olivovém oleji s oregánem.

Mohlo by vás zajímat: Polévky, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip 24. 4. 2015

Super 🙂

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře