Rajčatová polévka s červenou paprikou

Výborná hustá sytá polévka z čerstvých rajčat, která je raz dva hotová. Použijte pouze čerstvé ingredience, pokud použijete konzervy, vážně to nebude ono...

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 6–8 rajčat
  • menší červená paprika
  • 1 střední cibule
  • 1 lžička oregána
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl + pepř
  • zakysaná smetana (pro vegany není nutná)

Postup

1

Rozehřejte hrnec, přidejte olivový olej a na jemno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidejte na malé kousky nakrájenou červenou papriku a krátce opečte.

2

Pak teprve přidejte nakrájená rajčata a asi hrnek vody. Osolte, opepřete a přidejte oregáno.

3

Přidejte čerstvou omytou bazalku, odstavte z plotny a vše tyčovým mixérem rozmixujte do hladka.

4

A pokud nejste vegani, zakysanou smetanu můžete vmíchat rovnou do polévky v hrnci, nebo dát k podávání, ať si každý dá, kolik má rád.

Poznámka

Vyzkoušejte k podávání opečenou bagetu na olivovém oleji s oregánem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Úchvatný karamelový dort s vlašskými ořechy, mascarpone pěnou a čokoládovou květinou

Rychlý fazolový burger

Pohanková kaše s čokoládou

Žloutkové portugalské koláčky z listového těsta – oblíbené po celém světě

Čokoládové tartaletky

Vanilkový cheesecake s pěnou z bílé čokolády

Pečená kuřecí prsa plněná krémovým sýrem a zabalená ve slanině

Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem

Strouhaný kokosovo-tvarohový koláč

Pečená rajčata s bylinkami a česnekem

Tempeh s červenou cibulí a pórkem

Hlívový kuba – láska na první ochutnání