Houby zapečené s brambory a smetanou

Ingredience na 3 porce
- čerstvé a pevné menší houby i s nožkami
- brambory
- slanina
- česnek
- smetana
- oblíbené grilovací koření nebo pouze kmín
- čerstvý tymián
- sůl
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
V pekáčku orestujeme slaninu, na ni poskládáme rozpůlené houby, mezi ně brambory, posypeme posekaným česnekem, kořením a tymiánem. Osolíme a zalijeme smetanou.

Počítejte s tím, že houby pustí nějakou vodu, tak raději trochu hlubší pekáček, ne plech. Vložíme zakryté do trouby rozpálené na 180C a pečeme půl hodiny. Pak odkryjeme, zvýšíme na 200C a dopékáme, dokud se smetana nevsákne do hub a brambor a povrch nezezlátne.

Mohlo by vás zajímat:
Brambory
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře