Čekanka se sýrem a arašídy

Můžete si udělat salát, ale když jednotlivé suroviny narovnáte do čekankových listů, můžete místo "obyčejného" salátu podávat originální předkrm.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 čekanka
  • Hrst polníčku
  • 1 mrkev
  • ½ hrušky
  • 30 g Nivy (nebo gorgonzola)
  • Arašídy na posypání
  • Výraznější olej na pokapání (arašídový, citronový, lanýžový aj.)
  • Sůl

Postup

1

Oddělete od sebe listy čekanky a vyrovnejte na tác.

2

Sýr nakrájejte na plátky. Mrkev pomocí škrabky nakrouhejte na plátky. Hrušku oloupejte a nakrájejte na nudličky. Arašídy rozdrťte a nasucho opražte na pánvi.

3

Do každého listu čekanky naaranžujte pár lístků polníčku, pár kousků hrušky a sýru, pár plátků mrkve a posypte ořechy. Zakápněte olejem, lehce posolte a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavý smažený celer

Jemné zeleninové placičky nabité minerálními látkami a vlákninou

Medovníkové kuličky

Celozrnné tousty s jednoduchou mrkvovou pomazánkou

Pudingoš

Lahůdková pomazánka z ovesných vloček a tofu

Halloweenský perník

Vláčná jablečná roláda s cukrovou polevou a ořechy

Gulášová polévka

Matcha bábovka s tvarohem

Batátovo – bramborová polévka s quinoa

Škvarková pomazánka se smaženou cibulkou