Čekanka se sýrem a arašídy
Můžete si udělat salát, ale když jednotlivé suroviny narovnáte do čekankových listů, můžete místo "obyčejného" salátu podávat originální předkrm.

Ingredience na 6 porcí
- 1 čekanka
- Hrst polníčku
- 1 mrkev
- ½ hrušky
- 30 g Nivy (nebo gorgonzola)
- Arašídy na posypání
- Výraznější olej na pokapání (arašídový, citronový, lanýžový aj.)
- Sůl
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Oddělete od sebe listy čekanky a vyrovnejte na tác.
Sýr nakrájejte na plátky. Mrkev pomocí škrabky nakrouhejte na plátky. Hrušku oloupejte a nakrájejte na nudličky. Arašídy rozdrťte a nasucho opražte na pánvi.

Do každého listu čekanky naaranžujte pár lístků polníčku, pár kousků hrušky a sýru, pár plátků mrkve a posypte ořechy. Zakápněte olejem, lehce posolte a podávejte.
Mohlo by vás zajímat: