Čokoládové pralinky z kakaových bobů
Všichni milovníci čokolády sem! Po tomto dezertu Vás nemusí trápit výčitky svědomí. Kvalitní čokoláda totiž nejen pohladí na duši, ale díky vysokému obsahu vlákniny je i zdraví prospěšná. Dnes už každý ví, že kvalita čokolády závisí na množství obsaženého kakaa. Takže co si takhle vyrobit vlastní čokoládové pralinky přímo z kakaových bobů? Kakaové boby, pokud jsou nepražené, jsou bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a především velmi potřebných antioxidantů, které našemu tělu vytváří ochranný štít před nežádoucími volnými radikály. U těchto zamilovaných pralinek navíc budete mít jistotu, že neobsahují žádná dochucovadla, ztužené tuky či bílý cukr. Připravte si tyto zdravé raw čokoládky třeba letos na Valentýna!

Ingredience na 10 porcí
Suroviny na 15 pralinek:
- 50 g drcených kakaových bobů
- 2 lžíce kokosového cukru
- 2 lžíce kokosového oleje (v kapalném skupenství)
- 2 lžíce tahini (sezamové pasty)
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Veškeré suroviny vložte do mixéru a rozmixujte na hladkou pastu.

Vytvořenou pastou naplňte srdíčkové formičky. Pokud použijete silikonovou formu, není potřeba ji dopředu vymazávat, kovové formičky vymažte olejem.
Dejte zatuhnout do chladničky alespoň na 5 hodin a poté vyklopte. Pralinky uchovávejte v chladu.

Mohlo by vás zajímat: