Rychlý salát – červené zelí, čínské zelí a jablko

we@pgfoodies.com

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

na salát:

  • 200 g červené zelí
  • ½ menšího čínského zelí
  • 1 velká mrkev
  • 1 menší jablko
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce černéh sezamu

na dresink:

  • 3 lžíce sezamového oleje (lze i olivový)
  • 2,5 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička rýžového sirupu (i javorový)
  • 3 lžíce vody
  • ½ lžičky soli
  • špetka skořice
  • špetka pepře

Postup

1

Připravíme si velkou misku na salát.
Na slabé proužky si nakrájíme 200g červené zelí a ½ čínského zelí. Čím jemnější, tím lepší. Na struhadle si nastrouháme 1 menší jablko a mrkev. Jablko neloupeme. Oloupeme si šalotku a nakrájíme jí na drobné kostičky. Vše smícháme ve velké míse.
V malé mističce si rozmícháme 3 lžíce sezamového oleje s 2,5 lžíce jablečného octa, 1 lžičkou rýžového sirupu a 3 lžícemi vody. Rychle promícháme. Přidáme špetku skořice, pepře a cca 1/2 lžičky soli.
Dresink nalijeme na salát. Pečlivě zamícháme, abychom ochutili každý kousek.

2

V malé mističce si rozmícháme 3 lžíce sezamového oleje s 2,5 lžíce jablečného octa, 1 lžičkou rýžového sirupu a 3 lžícemi vody. Rychle promícháme. Přidáme špetku skořice, pepře a cca 1/2 lžičky soli.
Dresink nalijeme na salát. Pečlivě zamícháme, abychom ochutili každý kousek.

3

Na závěr posypeme sezamovými semínky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dort s ricottovou náplní, ovocným přelivem a bez mouky

Dýňové risotto se šalvějí

Recept na vláčný mrkvový dort s banánem a ricottovým krémem

Palačinkový dort s physalis

Meruňkový kompot

Marcipánové pusinky bez mouky

Ovesné tartaletky s rebarborou – bez mouky

Cupcakes z quinoi

Pomazánka z pečeného lilku

Video: Veganské a zdravé mac’n’cheese z dýně s pečenými rajčátky

Dýňový kompot

Kakaové batátové lívance