Jemná tofu bazalková pomazánka

Tato krémová tofu pomazánka je vhodná ke snídani nebo i jako pohoštění pro návštěvy. Samotná pomazánka je přirozeně bezlepková.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 tofu bazalkové
  • 1 cibule
  • trocha řepkového oleje
  • lžíce bazalky (použila jsou mraženou, nejlepší je samozřejmě čerstvá)
  • lžíce špenátového prášku
  • 5 lžic olivového oleje
  • lžička soli
  • pepř dle chuti
  • 100 g slunečnicových semínek

Postup

1

Cibuli nakrájíme na velké kousky a na řepkovém oleji osmažíme do zlatova. Hodíme do mixéru, přidáme tofu, bazalku, olivový olej a koření. Mixujeme, dokud není směs krásně hladká a krémová, případně přidáme trochu olivového oleje nebo vody.

2

Slunečnicová semínka opražíme na sucho na pánvi, dokud nezačnou zlátnout. Můžeme je vmíchat přímo do pomazánky, nebo nechat na posypání.

Poznámka

Špenátový prášek seženete ve zdravé výživě, je možno ho však v tomto receptu vynechat. Pomazánka pak nebude tak výrazně zelená.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát s rýžovými nudlemi a sezamovým kuřátkem

Nejrychlejší recept na výborný zdravý mrkvový dort

Párky restované na bílém víně a tymiánu

Křupavé čokoládové mini pohárky s brownies peřinkou a kávovou zmrzlinou

Domácí majonéza

Salát coleslaw

Křupavá květáková pizza se sýrem, žampiony a zeleninou

Sirup do kávy – karamelový, vanilkový a čokoládový

Jemná kakaová kolečka s hutnou čokoládovou náplní

Pikantní švestkové čatní s rozinkami a skořicí

Bezový med s vanilkou

Šíleně dobrý dezert – smažená zmrzlina