Jemná tofu bazalková pomazánka

Tato krémová tofu pomazánka je vhodná ke snídani nebo i jako pohoštění pro návštěvy. Samotná pomazánka je přirozeně bezlepková.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 tofu bazalkové
  • 1 cibule
  • trocha řepkového oleje
  • lžíce bazalky (použila jsou mraženou, nejlepší je samozřejmě čerstvá)
  • lžíce špenátového prášku
  • 5 lžic olivového oleje
  • lžička soli
  • pepř dle chuti
  • 100 g slunečnicových semínek

Postup

1

Cibuli nakrájíme na velké kousky a na řepkovém oleji osmažíme do zlatova. Hodíme do mixéru, přidáme tofu, bazalku, olivový olej a koření. Mixujeme, dokud není směs krásně hladká a krémová, případně přidáme trochu olivového oleje nebo vody.

2

Slunečnicová semínka opražíme na sucho na pánvi, dokud nezačnou zlátnout. Můžeme je vmíchat přímo do pomazánky, nebo nechat na posypání.

Poznámka

Špenátový prášek seženete ve zdravé výživě, je možno ho však v tomto receptu vynechat. Pomazánka pak nebude tak výrazně zelená.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Nadýchané máslové rohlíčky skvělé ke snídani

Kiwi s pomerančovým jogurtem a čokoládou

Borůvkové koláče

Vegetariánské chilli con carne

Polévka z červeného zelí a fazolí

Zelenina s červenou čočkou a jáhly

kanci se sipkovou omackou

Kančí se šípkovou omáčkou

Japchae – korejské nudle se zeleninou, houbami a masem

Dýňový koláč

Rychlá vajíčková pomazánka na chlebíčky i k zelenině

Vajíčkový salát s avokádem, lučinou a zakysanou smetanou

Nepečený cheesecake s čokoládovou krustou a vrstvou Nutelly