Smetanová lučina
Po vyzkoušení všech možných receptů na domácí lučinu, je tenhle recept absolutní vítěz!

Ingredience na 4 porce
- 1 velká hollandie
- 1 smetana
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Jednu velkou hollandii důkladně promíchám s jednou šlehačkou. Nemusí to být nutně hollandie, ale mně se z těchto hutných jogurtů zdá nejkvalitnější. V této fázi můžete přidat i sůl. Pokud chcete sýr použít na sladko, třeba do dezertů, sůl vynecháte.
Utěrkou si vyložím sklenici, nejlépe s víčkem a směs do ní naliji. Povytáhnu utěrku a zagumičkuji, aby mi odkapávala syrovátka.

Nechám vykapat přes noc a ráno už mažeme na chleba. Můžete promíchat s různými bylinkami.
Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové