fbpx

Smetanová lučina

Po vyzkoušení všech možných receptů na domácí lučinu, je tenhle recept absolutní vítěz!

Smetanová lučina

Ingredience na 4 porce

  • 1 velká hollandie
  • 1 smetana

 

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Jednu velkou hollandii důkladně promíchám s jednou šlehačkou. Nemusí to být nutně hollandie, ale mně se z těchto hutných jogurtů zdá nejkvalitnější. V této fázi můžete přidat i sůl. Pokud chcete sýr použít na sladko, třeba do dezertů, sůl vynecháte.

2

Utěrkou si vyložím sklenici, nejlépe s víčkem a směs do ní naliji. Povytáhnu utěrku a zagumičkuji, aby mi odkapávala syrovátka.

Smetanová lučina
3

Nechám vykapat přes noc a ráno už mažeme na chleba. Můžete promíchat s různými bylinkami.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové

Hodnocení a komentáře

ronaldino

ronaldino 4. 5. 2017

Dělal jsem ji podobně, ale lepší a zdravější je z holandie a stačí méně tučná smetana. Směs ochutím i česnekem a plátýnko dám do cedníku a lehce zatížím. Do rána je hotová a není tak řídká. Mám raději mírně kořeněnou. Ronaldino

Odpovědět

pro přidání komentáře