Zapečené bramborové lupínky s tymiánem – perfektní příloha

Jeden z těch receptů typu: “Proč mě to proboha nenapadlo dřív?” Nádherně oživíte klasické brambory a vytvoříte z nich křupavé lupínky, které vypadají perfektně a stejně tak chutnají. Navíc se jako příloha skvěle hodí k nejrůznějším pokrmům z masa i ze zeleniny.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.

Krok 2. V misce smíchejte máslo s olejem.

Krok 3. Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky. (Já osobně neloupu)

Krok 4. Nádobu, ve které budete brambory zapékat, vytřete troškou másla smíchaného s olejem.

Krok 5. Na dno nádoby nasypte špetku soli a drcené chilli papričky.

Krok 6. Plátky brambor vkládejte do nádoby svisle hezky vedle sebe.

Krok 7. Cibuli nakrájejte   na plátky a následně je vsuňte mezi plátky brambor.

Krok 8. Potřete brambory zbylou směsí másla a oleje.

Krok 9. Posolte a okořeňte.

Krok 10. Dejte do trouby a nechte péct přibližně 75 minut. (pokud se Vám zdá, že lupínky hnědnou moc rychle, přikryjte je alobalem a snižte teplotu)

Krok 11. Přidejte navrch tymián a nechte péct dalších 35 minut (nebo dokud nebudou lupínky pěkně křupavé).

Krok 12. Hotové brambory posypte sýrem a slaninou.

Zapečené bramborové lupínky s tymiánem - perfektní příloha

Ingredience

  • 2kg podlouhlých brambor (nejlépe o podobném průměru)
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 cibule
  • 8 větviček čerstvého tymiánu
  • hrubá sůl
  • 1/2 lžičky drcených chilli papriček (není nutné)
  • kozí sýr či opečená slanina na ozdobu (není nutné)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémová patizonová polévka

Spirálový zeleninový koláč

Dýňový chlebíček

Kebab s kuřecím a hovězím masem a pikantní salsou

Těstovinový salát s domácí sojanézou

Těstovinový salát s domácím balkánským sýrem

Panenka na černém pepři a rozmarýnu

Pečená zelenina s chilli dipem

Kuřecí prsíčko v rozmarýnovém kabátku

Zdravý proteinový cizrnový salát s domácí majonézou

Řepovo-cuketové „bramboráky“ bez smažení

Bramborové šišky s perníkem a jahodovou pěnou