
Masové koule
Rajčatové ragů
Polentová kaše
Maso vložte do mísy. Mléko ohřejte a namočte v něm toustový chléb zbavený kůrky, tekutinu vymačkejte a chléb dejte k masu. Osolte, opepřete, přidejte najemno podrcený česnek, špetku provensálských bylinek a důkladně masovou směs promíchejte. Rozdělte na tři díly a vytvarujte koule. Koule přendejte na plech vyložení pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C a pečte 15 minut.
Na pánvi rozehřejte olej. Nakrájejte cibuli nadrobno a zpěňte. Mrkev a celer nakrájejte na drobné kostičky přidejte k cibuli. Opékejte za občasného míchání dozlatova. Přidejte protlak a promíchejte, zalijte drcenými rajčaty, osolte, opepřete a vařte do zhoustnutí. Odstavte z ohně a přimíchejte petrželku.
V rendlíku přiveďte k varu vodu s mlékem. Osolte. Přisypte polentu a míchejte, dokud není hotová.
Na talíř nandejte polentovou kaši, na ní ragů a masové koule a posypte podle chuti parmezánem.