Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Masové koule

  • 120 g mletého hovězího masa
  • 1 plátek toustového chleba (nebo 12 g střídky z žemle)
  • Mléko
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • ½ stroužku česneku
  • Provensálské bylinky

Rajčatové ragů

  • 1 lžíce oleje (např. řepkového)
  • ½ malé cibule
  • 20 g celeru
  • 30 g mrkve
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 200 g loupaných drcených rajčat
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce jemné pokrájené petrželky
  • Parmezán

Polentová kaše

  • 150 ml vody
  • 100 ml mléka
  • 50 g polenty (instantní)
  • Sůl

Postup

1

Maso vložte do mísy. Mléko ohřejte a namočte v něm toustový chléb zbavený kůrky, tekutinu vymačkejte a chléb dejte k masu. Osolte, opepřete, přidejte najemno podrcený česnek, špetku provensálských bylinek a důkladně masovou směs promíchejte. Rozdělte na tři díly a vytvarujte koule. Koule přendejte na plech vyložení pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C a pečte 15 minut.

2

Na pánvi rozehřejte olej. Nakrájejte cibuli nadrobno a zpěňte. Mrkev a celer nakrájejte na drobné kostičky přidejte k cibuli. Opékejte za občasného míchání dozlatova. Přidejte protlak a promíchejte, zalijte drcenými rajčaty, osolte, opepřete a vařte do zhoustnutí. Odstavte z ohně a přimíchejte petrželku.

3

V rendlíku přiveďte k varu vodu s mlékem. Osolte. Přisypte polentu a míchejte, dokud není hotová.

4

Na talíř nandejte polentovou kaši, na ní ragů a masové koule a posypte podle chuti parmezánem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvový raw dort

Borůvkový cheesecake

Krémová polévka z topinambur a žampionů

Krůtí prsíčka na víně se špenátem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Hříšné brownies s bourbonem

Hummus z červené řepy a cizrny

Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

Nepečený dort s rybízem a domácí nutellou

Nadýchané kakaové „kinder“ řezy se smetanovým krémem

Smetanové penne

Zeleninová musaka

Hráškový krém s kopřivami a tofu krutony