Citrónový krém (lemon curd)

Tento neskutečně dobrý krém se hodí do mnoha pokrmů. Nejčastěji je používán do palačinek, makronek, koláčů, dortů, ale také do vánočního cukroví. Pokud se vám nechce trávit čas v kuchyni, můžete ho dnes již v mnoha obchodech zakoupit. Jeho příprava je ale tak jednoduchá, že vám nezabere ani půl hodiny. Krém pak můžete uchovávat ještě dlouho v lednici.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 70 g žloutků (cca 3 velké nebo 4 menší žloutky)
  • 1 polévková lžíce kůry z citrónu (zhruba z 2 citrónů)
  • 90 g třtinového cukru
  • 70 ml citrónové šťávy
  • 60 g másla

Postup

1

Do vodní lázně si dáme žloutky, kůru, cukr a citrónovou šťávu. Vše za stálého míchání zahříváme, než nám krém začne houstnout (trvá to zhruba 6–8 minut).

2

Poté si misku sundáme z vodní lázně a postupně do krému zapracováváme na kostky nakrájené máslo.

3

Pokud krém nechceme zpracovat hned, dáme ho do uzavíratelné sklenice a uchováváme v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mangový džus

Pečené podzimní karbanátky z dýně, mrkve a uzeného tofu

Portobello burgry

Koláč se zakysanou smetanou a ovocem

Video: Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

Špagetová dýně zapékaná s masovými kuličkami, rajčatovou omáčkou a sýrem

Pikantní plněné papriky cuketou a lilkem

Tofu směs s chilli omáčkou

Lávový dortík – nepečený šlehačkový dezert s karamelem

Hovězí na rajčatech a oregánu

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Božské kakaové sušenky bez mouky i tuku (vhodné i pro diabetiky)

Cuketové lasagne