fbpx

Citrónový krém (lemon curd)

Tento neskutečně dobrý krém se hodí do mnoha pokrmů. Nejčastěji je používán do palačinek, makronek, koláčů, dortů, ale také do vánočního cukroví. Pokud se vám nechce trávit čas v kuchyni, můžete ho dnes již v mnoha obchodech zakoupit. Jeho příprava je ale tak jednoduchá, že vám nezabere ani půl hodiny. Krém pak můžete uchovávat ještě dlouho v lednici.

Citrónový krém (lemon curd)

Ingredience na 1 porce

  • 70 g žloutků (cca 3 velké nebo 4 menší žloutky)
  • 1 polévková lžíce kůry z citrónu (zhruba z 2 citrónů)
  • 90 g třtinového cukru
  • 70 ml citrónové šťávy
  • 60 g másla

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Do vodní lázně si dáme žloutky, kůru, cukr a citrónovou šťávu. Vše za stálého míchání zahříváme, než nám krém začne houstnout (trvá to zhruba 6–8 minut).

2

Poté si misku sundáme z vodní lázně a postupně do krému zapracováváme na kostky nakrájené máslo.

3

Pokud krém nechceme zpracovat hned, dáme ho do uzavíratelné sklenice a uchováváme v lednici.

Mohlo by vás zajímat:
Dezerty

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře