Citrónový krém (lemon curd)

Tento neskutečně dobrý krém se hodí do mnoha pokrmů. Nejčastěji je používán do palačinek, makronek, koláčů, dortů, ale také do vánočního cukroví. Pokud se vám nechce trávit čas v kuchyni, můžete ho dnes již v mnoha obchodech zakoupit. Jeho příprava je ale tak jednoduchá, že vám nezabere ani půl hodiny. Krém pak můžete uchovávat ještě dlouho v lednici.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 70 g žloutků (cca 3 velké nebo 4 menší žloutky)
  • 1 polévková lžíce kůry z citrónu (zhruba z 2 citrónů)
  • 90 g třtinového cukru
  • 70 ml citrónové šťávy
  • 60 g másla

Postup

1

Do vodní lázně si dáme žloutky, kůru, cukr a citrónovou šťávu. Vše za stálého míchání zahříváme, než nám krém začne houstnout (trvá to zhruba 6–8 minut).

2

Poté si misku sundáme z vodní lázně a postupně do krému zapracováváme na kostky nakrájené máslo.

3

Pokud krém nechceme zpracovat hned, dáme ho do uzavíratelné sklenice a uchováváme v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zdravé kuličky z tofu a quinoy v rajčatové omáčce

Nepečený koláč s arašídovou náplní a čokoládou

Kakaové sušenky s krémem a čokoládovou polevou

Video: Překrásné trojvrstvé citronové řezy s vlašskými ořechy a čokoládou

Nepečený banánovo tvarohový dezert

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Brownies s dvěma druhy čokolády

Strouhaný kokosovo-tvarohový koláč

Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem

Video: Extra rychlý jahodový závin z listového těsta s vanilkovým krémem

Video: Originální pizza naruby z mozzarelly

Recept na domácí milky way – zdravější i chutnější

Perník