Citrónový krém (lemon curd)

Tento neskutečně dobrý krém se hodí do mnoha pokrmů. Nejčastěji je používán do palačinek, makronek, koláčů, dortů, ale také do vánočního cukroví. Pokud se vám nechce trávit čas v kuchyni, můžete ho dnes již v mnoha obchodech zakoupit. Jeho příprava je ale tak jednoduchá, že vám nezabere ani půl hodiny. Krém pak můžete uchovávat ještě dlouho v lednici.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 70 g žloutků (cca 3 velké nebo 4 menší žloutky)
  • 1 polévková lžíce kůry z citrónu (zhruba z 2 citrónů)
  • 90 g třtinového cukru
  • 70 ml citrónové šťávy
  • 60 g másla

Postup

1

Do vodní lázně si dáme žloutky, kůru, cukr a citrónovou šťávu. Vše za stálého míchání zahříváme, než nám krém začne houstnout (trvá to zhruba 6–8 minut).

2

Poté si misku sundáme z vodní lázně a postupně do krému zapracováváme na kostky nakrájené máslo.

3

Pokud krém nechceme zpracovat hned, dáme ho do uzavíratelné sklenice a uchováváme v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čiroková kaše s kapkou agáve a jahodami

Zdravé dýňové rizoto

Nepečené cukroví – „sněhové koule“ s rumem a ořechy

Nejčokoládovější dort na světě, jen ze 3 ingrediencí

Dort s ricottovou náplní, ovocným přelivem a bez mouky

Domácí kokosová zmrzlina

Losos s květákovou kaší

Krevety s ananasem

Video: Lahodné nutellové tiramisu s vanilkou

Grilovaná slaninová kolečka se sýrem a ananasem

Mrkvové karbanátky s uzeným tofu

Vepřová panenka po indicku s plackami čapátí