Nadýchané piškotové řezy s bohatou vrstvou našlehané želatiny

Úžasně jemné řezy, které se rozpadají už jen pod tíhou blaženého pohledu. 🙂 Piškot je potřen malinovou marmeládou a završem poctivou vrstvou vanilkového krému. A aby se nenechalo nic náhodě, jsou řezy přelité tenkou vrstvou čokolády.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

1. Předehřejeme si troubu na 180°C. Obdélníkový nebo čtvercový plech si vyložíme pečícím papírem.

2. Rozpustíme si máslo. Mělo by začít pěnit a chytit lehce zlato-hnědou barvu. Necháme chvíli vychladnout. Přidáme cukr a rozšlehané vejce a promícháme. Prosejeme mouku, prášek do pečiva a sůl a opět zamícháme. Těsto natlačíme do připraveného plechu a pečeme 15 minut dozlatova.

3. Na teplou základnu rovnoměrně namažeme džem.

4. Připravíme si marschmallow vrstvu. Želatinu v prášku rozmícháme v hrníčku vody a necháme nabobtnat. Přidáme cukr krupici a společně rozpustíme v hrnci na mírném ohni. Přidáme plamen a vaříme ještě 8 minut. Necháme mírně zhnědnout a přidáme moučkový cukr. Přendáme do hluboké mísy a šleháme elektrickým mixérem do husta. Přidáme ještě vanilkový extrakt a naposledy promícháme. Směs dáme na vrstvu s džemem a zavřeme do lednice.

5. Mezitím, co vše tuhne v lednici, si připravíme čokoládovou, poslední vrstvu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Musí být dokonale hladká a jemná.

6. Z lednice vytáhneme plech a na marschmallow vrstvu lehce naneseme čokoládu. Uhladíme příborovým nožem.

7. Dáme znovu chladit do lednice minimálně na 2 hodiny. Vytáhneme zhruba 10 minut před servírováním a krájením. Můžeme si ještě nahřát nůž pod horkou vodou, aby se zákusek lépe krájel.

Ingredience

Piškotový základ

  • 1/4 hrnku změklého másla
  • 1/3 hrnku cukru krupice
  • 1 rozšlehané vejce
  • 1 hrnek a 1 lžíce hladké mouky
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Džem

  • 1/3 hrnku malinového džemu

Krém

  • 2 čajové lžičky želatiny v prášku
  • 1 hrnek vody
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek prosátého moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Čokoláda

  • 185 g hořké čokolády
  • 50 g másla

Postup

1
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Restovaná kuřecí prsa se zeleninou a sladkokyselou omáčkou

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Smažené dýňové placičky s vůní šalvěje

Salátové rolky s kroupami a cuketou

Rajská polévka s bazalkou

Plněné bramborové knedlíky bez masa

Video: Matcha dort bez mouky s nadýchaným krémem z bílé čokolády

Video: 4 rychlé předkrmy jen ze 3 ingrediencí

Penne s italskou salsicciou

11 způsobů jak nahradit vejce nejen při pečení

Osvěžující zeleninová polévka gazpacho

Tagliatelle se smetanovou žampionovou omáčkou

Plněné velikonoční mrkvové rolky