Postup
1. Předehřejeme si troubu na 180°C. Obdélníkový nebo čtvercový plech si vyložíme pečícím papírem.
2. Rozpustíme si máslo. Mělo by začít pěnit a chytit lehce zlato-hnědou barvu. Necháme chvíli vychladnout. Přidáme cukr a rozšlehané vejce a promícháme. Prosejeme mouku, prášek do pečiva a sůl a opět zamícháme. Těsto natlačíme do připraveného plechu a pečeme 15 minut dozlatova.
3. Na teplou základnu rovnoměrně namažeme džem.
4. Připravíme si marschmallow vrstvu. Želatinu v prášku rozmícháme v hrníčku vody a necháme nabobtnat. Přidáme cukr krupici a společně rozpustíme v hrnci na mírném ohni. Přidáme plamen a vaříme ještě 8 minut. Necháme mírně zhnědnout a přidáme moučkový cukr. Přendáme do hluboké mísy a šleháme elektrickým mixérem do husta. Přidáme ještě vanilkový extrakt a naposledy promícháme. Směs dáme na vrstvu s džemem a zavřeme do lednice.
5. Mezitím, co vše tuhne v lednici, si připravíme čokoládovou, poslední vrstvu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Musí být dokonale hladká a jemná.
6. Z lednice vytáhneme plech a na marschmallow vrstvu lehce naneseme čokoládu. Uhladíme příborovým nožem.
7. Dáme znovu chladit do lednice minimálně na 2 hodiny. Vytáhneme zhruba 10 minut před servírováním a krájením. Můžeme si ještě nahřát nůž pod horkou vodou, aby se zákusek lépe krájel.