Plněné paprikové lodičky s pečenou polentou

U nás doma je nejoblíbenější jídlo z papriky klasika – papriky naplněné rýží v rajčatové omáčce, což já ale moc nemusím a tak jsem jednou vymyslela tuto alternativu. A klaplo to, papriky měly úspěch

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 papriky
  • 100 g šunky nebo slaniny
  • 6 – 8 žampionů
  • hrst bylinek
  • půl lžičky uzené papriky
  • 8 plátků cheddaru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • lžička worchesteru
  • kousek másla

Postup

1

Z paprik odstraňte jádřinec a rozkrojte je podélně napůl. Šunku a žampiony nakrájejte na drobno, bylinky taktéž. Smíchejte šunku, žampiony, bylinky, mletou uzenou papriku, sůl pepř a worchester a směsí naplňte poloviny paprik. Přendejte na pekáček nebo zapékací misku vymazanou máslem. Papriky se směsí přikryjte plátkem cheddaru, podlijte trochu vodou a dejte péct na 200 °C dokud se sýr nezačne rozpouštět a nezezlátne, cca 30 minut.

2

Podávala jsem se zapečenou polentou. Na jeden díl polenty dva díly vývaru, špetku soli a pepře a másla. Na pánvi polentě stačí pár minutek než začne houstnout (je třeba pořád míchat). Poté stačí přendat do zapékací misky a zapékat dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pohanková kaše

Pařížské rohlíčky

Bezlepkové dýňové gnocchi

Náhrada pečiva: Fitness recept na tvarohové pečivo bez mouky

Květákové placičky

Batátovo-avokádové jednohubky

Mrkvové karbanátky s uzeným tofu

Netradiční guláš s uzenou paprikou

Rýchla polievka zo strúhanej zeleniny

Jahodový pohár s bazalkovým cukrem a domácím piškotem

Rychlé pizzové mufiny se šunkou, sýrem a oregánem

Tradiční žitné perníčky