Pomazánka z vlašských ořechů

Pomazánky, pomazánky! Pro mě osobně jediný důvod, proč si čas od času koupit pečivo. Většina obchodů teď už nabízí docela slušný výběr rostlinných pomazánek, za což jsem moc ráda a musím uznat, že i chuťově jsou často celkem vydařené, ale stejně... Pořád obsahují dost věcí, které tam jsou tak nějak navíc a sami byste si je do domácí pomazánky určitě nedali. Takže když je čas na udělání domácí pomazánky, je to vždycky lepší varianta. Hned po luštěninových mám nejraději ořechové - a ty navíc v obchodech ani nenajdete. Třeba tahle z vlašáků je přímo božská a pokud chystáte pohoštění pro návštěvu, hosty s ní určitě mile překvapíte.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 2 velké hrsti vlašských ořechů
  • 1 bílé tofu
  • 2 lžíce rostlinné majonézy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Do mixéru vložte vlašské ořechy, rozdrobené tofu, prolisované stroužky česneku, majonézu a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

2

Vše rozmixujte do takové hrubší pasty. Ideální je aby ořechy nebyly rozmixované úplně na kaši, ale aby pomazánka obsahovala jejich malé kousky. Kdyby mixér nespolupracoval, můžete tam přilít trošičku vody.

Poznámka

Tip: Bude to znít možná zvláštně, ale zkuste si chleba s touto pomazánkou ozdobit hroznovým vínem. Je to úžasná kombinace!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé těstoviny se žampiony, artyčoky a špenátem

Jemné banánové sušenky se skořicí a ovesnými vločkami

Nepečené proteinové tyčinky na styl banana bread připravené za 10 minut

Jehněčí kofty s celozrnnými plackami a okurkovým dipem

Černé rýžové nudle s kuřecím masem a kari

Jemně krémové máslové sušenky Red velvet

Fazolový salát

Bezlepková zeleninová placka

Bezlepkové tvarohové koláče

Noky z ricotty

Léčivá Kopřiva – Jak ji sbírat a používat + 7 receptů

Tvarohová torta s orechovo-mrkvovým cestom