Turecké rolky s oříškovou náplní

Sladké pečivo ve stylu turecké kuchyně s výraznou chutí mandlí a lískových ořechů.

Dorty a moučníky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 1kg mouky
  • 2 bílky
  • 600ml mléka
  • 2 balíčky sušeného droždí
  • 140g másla
  • 2 lžíce cukru
  • 2 spětky soli

Náplň

  • 250g másla
  • 150g moučkového cukru
  • 200g mletých lískových oříšků a mandlí
  • 3 lžíce skořice


Na potření

  • 2 vejce
  • 2-3 lžíce oleje

Postup

1

Máslo rozpusťte, smíchejte ho s ostatními surovinami na těsto a vypracujte do hladka. Nechte nakynout na dvojnásobnou velikost.

2

Připravte si náplň: smíchejte změklé máslo s mletými ořechy, cukrem a skořicí.

3

Těsto rozdělte na čtyři díly. Čtvrtinu těsta vyválejte do tvaru obdélníku, rozprostřete na něj čtvrtinu těsta, zarolujte, roládu potřete směsí rozšlehaného vejce a oleje a nakrájejte na trojúhelníčky. Opakujte se zbývajícím těstem.

4

Každý trojúhelník ještě můžete uprostřed smáčknout hranou vidličky.

5

Pečte při 180°C po dobu 15-20min, dokud trojúhelníčky nezezlátnou.

6

Po upečení můžete ještě potřít medem lehce naředěným vodou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Extra-semínkový chléb

Video: Letní koláč s jahodami inspirovaný citronádou

Pečený čaj ze směsi domácího a exotického ovoce

Mrkvová sekaná

Kuřecí kousky se zeleninou hotové do 10 minut

Jogurtová zmrzlina s černým rybízem bez cukru

Letní slaninovo-cuketové bramboráky

Banánový chlebíček ve stylu Tiramisu

Video: Francouzské toastové rolky se smetanovým sýrem a skořicovými jablíčky

Paštika z kuřecích jater

Angreštový sirup s meduňkou

Bánánovo ovesné lívance