Rýžové tortilly

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 ml vody
  • 2 hrnky (cca 400 g) rýžové mouky
  • 1 lžička soli
  • olivový olej

Postup

1

Do většího hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vařit, stáhněte plamen, odstavte ji z plotny, vsypte do ní mouku a vše pořádně promíchejte. V této chvíli bude těsto tuhé a drobivé. Hrnec zakryjte poklicí a nechte hmotu cca 10 minut odpočívat.

2

Po deseti minutách poklici odkryjte a nechte hmotu vychladnout. Trochou olivového oleje si potřete ruce, aby se vám těsto nelepilo a pomocí rukou vytvořte cca 8 kuliček o něco větších, než golfový míček. Kuličky rozválejte válečkem mezi dvěma kusy pečícího papíru nebo potravinářské fólie na placky.

3

Každou placku opečte nasucho na rozpálené pánvi z obou stran. Jakmile tortilla začne hnědnout a vytvoří se typické puchýře, máte hotovo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Crostini s černým lanýžem

Nepečený koláč s kokosovou náplní a čokoládovou polevou

Krémová mrkvová polévka s tvarohovým sýrem gervais déli

Rybí karbanátky s červenou čočkou

Rychlý závin plněný cuketou, šunkou a sýrem

Murkha dhál

Dvouvrstvý Nutellový cheesecake

Čokoládovo-karamelový koláč

Pampelišková zmrzlina

Recept na domácí Irish Cream

Lahodné lískooříškové mléko

Špagety s rajčatovou omáčkou a žampiony