Rýžové tortilly

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 ml vody
  • 2 hrnky (cca 400 g) rýžové mouky
  • 1 lžička soli
  • olivový olej

Postup

1

Do většího hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vařit, stáhněte plamen, odstavte ji z plotny, vsypte do ní mouku a vše pořádně promíchejte. V této chvíli bude těsto tuhé a drobivé. Hrnec zakryjte poklicí a nechte hmotu cca 10 minut odpočívat.

2

Po deseti minutách poklici odkryjte a nechte hmotu vychladnout. Trochou olivového oleje si potřete ruce, aby se vám těsto nelepilo a pomocí rukou vytvořte cca 8 kuliček o něco větších, než golfový míček. Kuličky rozválejte válečkem mezi dvěma kusy pečícího papíru nebo potravinářské fólie na placky.

3

Každou placku opečte nasucho na rozpálené pánvi z obou stran. Jakmile tortilla začne hnědnout a vytvoří se typické puchýře, máte hotovo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špagety s rajčatovou omáčkou a žampiony

Křupavé seitanové řízečky s mrkvovou kaší

Zeleninový guláš s fazolemi a kolínky z jednoho hrnce

Domácí dresink z modrého sýra a zakysané smetany

Pečené kuře v acidofilním mléku s česnekovými výhonky

Vepřová žebírka s omáčkou z vinné želatiny

Rychlé špagety z jedné pánve

Paleo makovec

Nadýchaný čokoládový krém s malinami a kokosovou šlehačkou

Pečená brambora s bylinkami a mořskou solí

Salát s pomerančovým lososem

Pudingové řezy