Smažené kapsičky plněné mletým masem s cibulí a petrželkou
Vyzkoušejte křupavé smažené kapsičky plněné mletým hovězím, cibulkou a kořením, které si můžete přizpůsobit dle svých chutí. 🙂 Skvělé jsou například jako pohoštění k pivu či červenému vínu.
- Doba přípravy: 2 h

Ingredience
Těsto
- 3 1/2 hrnku hladké mouky
- hrnek vody
- 2 lžíce oleje
- lžička soli
Náplň
● 300 g mletého hovězího
● 2 malé cibule, nakrájené najemno
● sůl + koření dle chuti
● mletý černý pepř, 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
● 1/2 hrnku vody
Smažení
● slunečnicový olej
Postup
Krok 1
Z vody, mouky, soli a oleje uhněťte hladké těsto. Vložte do mísy a nechte hodinu odpočinout.
Krok 2
V míse promíchejte mleté maso s petrželkou, solí a pepřem. Cibule nakrájejte najemno a přidejte k masu. Přilijte vodu, promíchejte a dejte bokem.
Krok 3
Vyválejte těsto na menší placičky, ideálně o průměru jako je dno vaší pánve. Do každé placičky dejte porci masové směsi, přeložte a stiskněte okraje kapsičky k sobě.
Krok 4
Nalijte do pánve větší vrstvu oleje a nechte jej rozehřát. taštičky smažte dozlatova z každé strany a pokládejte na talíř vyložený papírovou utěrkou.
Mohlo by vás zajímat:
hovězí maso maso mleté maso petržel slané recepty Hovězí
Zdroj: new.vk.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře