Bezlepková cuketová buchta bez vajec, mléka a cukru
Bezlepkový pečení je vlastně legrace :) Zkuste tuhle parádní buchtu, kterou určitě zařadíte do oblíbenejch dezertů!

Ingredience na 8 porcí
- 140 g bezlepkové mouky Nomix
- 140g datlového sirupu
- 1 ČL skořice,
- 1 ČL perníkového koření
- špetka sušeného zázvoru
- špetka muškátového oříšku
- 5 g sody
- špetka soli
- 1/2 šálku nastrouhané cukety
- (asi 8 cm mladé cukety)
- 1/2 šálku nastrouhané mrkve
- (1 střední mrkev)
- 1/2 středního jablka
- 1 banán
- 40g ořechů
- 40 g oleje
- 40 g kokosového mléka
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Mouku smícháme se sodou, solí a kořením. Cuketu a mrkev nastrouháme najemno, jablko nahrubo a důkladně ze všech ingrediencí vymačkáme šťávu /kterou můžem vypít

Vše smícháme s moukou, přídáme olej, kokosový mlíko a rozmačkanej banán, kterej nám vlastně nahradí pojivovou funkci vejce a navíc dodá buchtě fantastickou chuť i vůni!

Těsto vylijeme do vymazaný formy, vysypaný třeba kokosovou moukou a pečeme v předehřátý troubě na 160 stupňů asi 15 minut. Pak přidáme stupně na 180 a dopékame dalších cca 40 minut.
Poznámka
Nejlepší je ještě teplá! ♥
Mohlo by vás zajímat:
Cuketa
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře