Vanilková roláda s jahodovým džemem a krémovou náplní

Jahodová sezóna je v plném proudu. Toto ovoce samozřejmě chutná skvěle jen tak samotné nebo jen se šlehačkou, pokud ale chcete snadný recept, kterým okouzlíte všechny strávníky, je to právě tento. Spojení svěžích jahod, vanilkové krémové náplně a jemného piškotu je jednoduše pecka. Tak kdo si roládu upeče? :)

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Piškot

  • 95 g hladké mouky
  • 4 g kypřícího prášku
  • 2 g soli
  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • 5 g vanilkového extraktu
  • 28 g rostlinného oleje

Jahodový džem

  • 300 g jahod, nakrájených na malé kousky
  • 50 g cukru
  • 15 ml vody

Krémová náplň

  • 250 g krémového sýra pokojové teploty
  • 240 g smetany ke šlehání
  • 60 g moučkového cukru
  • 5 g vanilkového extraktu

Na posypání

  • moučkový cukr

Postup

1

Nejdříve si připravíme jahodový džem. Do malého hrnce si dáme nakrájené jahody, cukr a vodu. Za občasného promíchání přivedeme k varu. Vařečkou se snažíme jahody rozmačkat, abychom urychlili proces. Mícháme dokud není směs hustá, zhruba 15-20 minut. Sundáme z plotny a necháme zcela vychladit.

2

Předehřejeme si troubu na 180°C. Pečící plech s rozměry 30 x 40 cm si vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem.

3

Nyní si připravíme piškot. Ve střední míse si smícháme mouku s kypřícím práškem a solí a dáme na chvíli bokem. Do velké mísy si dáme vejce, cukr a vanilkový extrakt. Vyšleháme ručním mixérem do světle žluté pěny. Přilijeme olej a promícháme. Posupně přisypáváme také moučnou směs. Těsto rovnoměrně nalijeme na připravený plech. Pečeme 12-15 minut nebo dokud nezapíchneme do středu těsta párátko a nevyndáme jej čisté.

4

Vezmeme si čistou utěrku a poprášíme ji moučkovým cukrem. Díky tomu se nám piškot na utěrku nepřilepí. Piškot překlopíme na utěrku, pečícím papírem vzhůru - ten následně sundáme. Poprášíme piškot ještě trochou cukru. Dokud je roláda stále teplá, srolujeme ji pomocí utěrky.

5

Krémová náplň: v míse si ručním mixérem vyšleháme krémový sýr s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem. V druhé míse si vyšleháme smetanu do šlehačky, tak aby se nám tvořily po vyndání mixéru špičky. Šlehačku smícháme s krémovým sýrem.

6

Odrolujeme piškot a rovnoměrně jej potřeme jahodovým džemem. Na ten rozprostřeme krémovou náplň. Roládu srolujeme a dáme vychladit do lednice alespoň na 1 hodinu. Před podáváním pocukrujeme a ozdobíme čerstvými jahodami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehké máslové sušenky s citrónovým krémem

Rychlý a výživný fazolový salát s tuňákem a červenou cibulí

Rychlý fazolový burger

Závitky plněné mletým masem

Vláčný koláč s čokoládovou náplní a arašídy

Lehký salát s restovanou růžičkovou kapustou, rukolou a jogurtovým dresingem

Sýr haloumi s ořechovým pestem a dýňovo-čočkovým pyré

Kokosový koláč s mangem a banánem

Banánovo borůvkový chléb

Česnekový bůček

Gnocchi se smetanou, hráškem a šunkou

Fit blondies s jablečným pyré, medem a ořechy hotové do 30 min