Rybí kuličky s rukolovým salátem s granátovým jablkem
Ačkoli smažení nepatří do zdravého jídelníčku, jednou za čas zhřeší téměř každý. Můžete si to omluvit tím, že kuličky jsou sice smažené, ale jsou ze zdravé ryby a vyvážíte to salátem se svěží limetkovou příchutí.

Ingredience na 1 porce
Kuličky
- 170 g tresky bez kůže a bez kostí
- 1 drobná jarní cibulka
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce nasekané petržele
- Vejce na obalení
- 1 vrchovatá lžíce strouhanky
- 1 vrchovatá lžíce sezamových semínek
Salát
- Dvě hrsti rukoly
- 2 stébla koriandru
- 2 lžíce uvařeného bulguru (20g suchého)
- 1 lžíce semínek granátového jablka
- Pár plátků salátové okurky
- Nastrouhaná kůra z ¼ limety
- 2 lžičky limetové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Rybu nakrájejte na menší kousky, vložte do nožového mixéru, přidejte cibulku, sůl, pepř a petrželku a rozmixujte.

Z hmoty tvarujte 5 kuliček. Kuličky pořádně upěchujte, aby z nich vytekla případná tekutina.
Rozšlehejte vejce, přidejte špetku soli. Strouhanku promíchejte se semínky.

Kuličky obalte ve vejci a poté v sypké směsi.

Do kastrolu nebo hluboké pánve nalijte olej a do rozpáleného oleje vložte kuličky. Smažte ze všech stran dozlatova. Bude to trvat asi 5 minut.

Rukolu v míse promíchejte s nasekaným koriandrem, olejem, limetovou šťávou, solí a pepřem. Rozložte na talíř, posypejte granátovým jablkem, srovnejte na salát okurku a kuličky. Posypte kůrou z limety
Mohlo by vás zajímat: