Bezlepkové muffiny s pomerančem, brusinkami a ořechy
Muffiny, které jsou až překvapivě vláčné. Recept je navíc bezlepkový a muffiny neobsahují žádný rafinovaný cukr. Ideální svačina, když někam jedete nebo si je upečte jen tak pro radost z víkendového odpoledne. 🙂
- Čas přípravy: 40 minut
- Porce: 12 ks

Ingredience
- 2 a 1/3 hrnku mandlové mouky
- 1/3 hrnku kokosové mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 2 vejce
- 1/2 polévkové lžíce pomerančové kůry
- 1 polévkové lžíce vanilkového extraktu (Zkuste si vyrobit domácí.)
- 1/2 hrnku pomerančové šťávy (můžete použít vymačkanou z čerstvého pomeranče nebo pomerančový džus)
- 1/4 hrnku medu
- 2 polévkové lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
- 1 hrnek brusinek (čerstvé nebo sušené)
- 1/2 hrnku nasekaných pekanových ořechů (můžete nahradit jakýmikoliv ořechy)
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C a formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky.
V míse smíchejte vejce, vanilku, rozpuštěný kokosový olej, med, pomerančovou šťávu a kůru. Důkladně promíchejte.
Přidejte obě mouky, jedlou sodu a na nízkých obrátkách rozmixujte, aby se vše spojilo. Pozor, ať těsto nepřemícháte.
Pomocí lžíce jemně vmíchejte brusinky a nasekané ořechy.
Těstem naplňte košíčky a trochu přimáčkněte ke dnu, abyste se ujistili, že je košíček celý vyplněný.
Pro dokonalý vzhled můžete těsto posypat několika brusinkami navíc.
Pečte v předehřáté troubě asi 25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do mufinu není suchá.
Mohlo by vás zajímat:
bezlepkové brusinky cupcaky fitness muffiny pečení pomeranč sladké recepty zdravé Bezlepkové Fitness a zdravé Vegetariánské
Zdroj: www.everylastbite.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře