Gnocchi s pancettou a bazalkou
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 500g gnocchů
- 250g italské pancetty
- sůl
- pepř
- olivový olej extra panenský
- pár lístků čerstvé bazalky
- 1 menší cibule
- 1/2 řapíkatého celeru
- cca 500 ml pasírovaných rajčat nebo loupaných
- strouhaný parmezán nebo gran moravia
Postup
1
Osmahněte na pánvi na olivovém oleji (cca 2 lžíce) cibulku a celer nakrájené nadrobno. Potom přidejte pancettu a osmažte vše dozlatova. Následně přidejte rajčata a bazalku.
2
Nechte omáčku na malém ohni bublat cca 45min, v průběhu jí míchejte a dochuťte solí a pepřem. Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí (omáčku nechte pořád bublat, dokud nebudou hotové gnocchi).
3
Do vroucí vody vložte gnocchi – až vyplavou, tak jsou hotové (trvá to asi 1 minutu, tak si nikam na dlouho neodbíhejte), vždycky je samozřejmě dobrý je ochutnat.
4
Hotové gnocchi zceďte a smíchejte s vaší omáčkou. Navrch už jen nasypte strouhaný parmezán dle libosti a zapijte to třeba sklenkou dobrého bílého vína.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}