Gnocchi s pancettou a bazalkou

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g gnocchů
  • 250g italské pancetty
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej extra panenský
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • 1 menší cibule
  • 1/2 řapíkatého celeru
  • cca 500 ml pasírovaných rajčat nebo loupaných
  • strouhaný parmezán nebo gran moravia

Postup

1

Osmahněte na pánvi na olivovém oleji (cca 2 lžíce) cibulku a celer nakrájené nadrobno. Potom přidejte pancettu a osmažte vše dozlatova. Následně přidejte rajčata a bazalku.

2

Nechte omáčku na malém ohni bublat cca 45min, v průběhu jí míchejte a dochuťte solí a pepřem. Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí (omáčku nechte pořád bublat, dokud nebudou hotové gnocchi).

3

Do vroucí vody vložte gnocchi – až vyplavou, tak jsou hotové (trvá to asi 1 minutu, tak si nikam na dlouho neodbíhejte), vždycky je samozřejmě dobrý je ochutnat.

4

Hotové gnocchi zceďte a smíchejte s vaší omáčkou. Navrch už jen nasypte strouhaný parmezán dle libosti a zapijte to třeba sklenkou dobrého bílého vína.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí levandulová limonáda

Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou

Vláčné banánové muffiny s ovesnými vločkami do 30 minut

Patizonové karí s cizrnou

Sladkost ke kávě: Jemné řezy se skořicovou drobenkou

Slané tartaletky se špenátem

Super snadné Nutella muffiny

Banánové muffiny s oříšky

Müsli tyčinky se švestkami a mákem

Krůtí stehna s provensálským kořením

Cuketový guláš s červenou čočkou

Švestkový koláč s lískovými ořechy