Gnocchi s pancettou a bazalkou

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g gnocchů
  • 250g italské pancetty
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej extra panenský
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • 1 menší cibule
  • 1/2 řapíkatého celeru
  • cca 500 ml pasírovaných rajčat nebo loupaných
  • strouhaný parmezán nebo gran moravia

Postup

1

Osmahněte na pánvi na olivovém oleji (cca 2 lžíce) cibulku a celer nakrájené nadrobno. Potom přidejte pancettu a osmažte vše dozlatova. Následně přidejte rajčata a bazalku.

2

Nechte omáčku na malém ohni bublat cca 45min, v průběhu jí míchejte a dochuťte solí a pepřem. Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí (omáčku nechte pořád bublat, dokud nebudou hotové gnocchi).

3

Do vroucí vody vložte gnocchi – až vyplavou, tak jsou hotové (trvá to asi 1 minutu, tak si nikam na dlouho neodbíhejte), vždycky je samozřejmě dobrý je ochutnat.

4

Hotové gnocchi zceďte a smíchejte s vaší omáčkou. Navrch už jen nasypte strouhaný parmezán dle libosti a zapijte to třeba sklenkou dobrého bílého vína.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Houbová sůl

Křehký borůvkový koláč, který chutná jako cheesecake

Černý bez – kdy a jak ho sklízet + 6 léčivých receptů

Uzená polévka

Video: Velmi snadné nutellové brownies z 5 ingrediencí

Key lime pie

Asijský salát z chřestu, řasou nori, sezamem a chili

Rychlý kakaový dort s pořádnou vrstvou pudinkového krému

Dýňová polévka s rajčaty

Květákové placičky se sezamem a ovesnými vločkami

Čokoládovo-karamelový koláč

Úžasně chutné guacamole