Gnocchi s pancettou a bazalkou

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g gnocchů
  • 250g italské pancetty
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej extra panenský
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • 1 menší cibule
  • 1/2 řapíkatého celeru
  • cca 500 ml pasírovaných rajčat nebo loupaných
  • strouhaný parmezán nebo gran moravia

Postup

1

Osmahněte na pánvi na olivovém oleji (cca 2 lžíce) cibulku a celer nakrájené nadrobno. Potom přidejte pancettu a osmažte vše dozlatova. Následně přidejte rajčata a bazalku.

2

Nechte omáčku na malém ohni bublat cca 45min, v průběhu jí míchejte a dochuťte solí a pepřem. Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí (omáčku nechte pořád bublat, dokud nebudou hotové gnocchi).

3

Do vroucí vody vložte gnocchi – až vyplavou, tak jsou hotové (trvá to asi 1 minutu, tak si nikam na dlouho neodbíhejte), vždycky je samozřejmě dobrý je ochutnat.

4

Hotové gnocchi zceďte a smíchejte s vaší omáčkou. Navrch už jen nasypte strouhaný parmezán dle libosti a zapijte to třeba sklenkou dobrého bílého vína.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí sojanéza

Dýňový koláč

Hlívový kuba – láska na první ochutnání

Nepečený třívrstvý dort s čokoládou, smetanou a arašídovým máslem

Křupavé pečené brambory s rozmarýnem

Cuketa s nivou

Snadný cuketový perník s povidly do 30 minut

Krevety s ananasem

Lívance s ovesnými vločkami

Jahodové řezy z listového těsta a s tvarohovou náplní

Video: Extra čokoládová roláda se šlehačkou

Kokosové košíčky s bílou čokoládou