Slaninovo-cuketové bramboráky

Kdo by neměl rád bramboráky! Chutný a jednoduchý recept, který provoní celý byt a potěšíte jím i zaryté odpůrce zeleniny.

Slaninovo-cuketové bramboráky

Ingredience na 4 porce

Na placky

  • 5 brambor
  • 4 menší cukety
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 200 g slaniny
  • 1 lžička majoránky
  • 2–3 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Cukety i brambory oloupejte a nastrouhejte. Osolte je a nechte chvilku odstát, aby se z nich uvolnila voda. Po chvíli přebytečnou vodu z brambor slijte.

2

Do osolených a vymačkaných brambor a cuket přidejte lžičku majoránky, sůl, pepř, slaninu nakrájenou na kostičky, dva vylisované stroužky česneku a dva žloutky. Aby byly placky krásně nadýchané, vyšlehejte bílky do pěny a poté je zamíchejte do těsta. Podle hustoty nasypte do těsta dvě až tři lžíce hladké mouky a celou směs pečlivě promíchejte.

3

Na pánvi na středním plameni zahřejte olej. Velikost bramboráků přizpůsobte vlastní chuti. Placky osmažte z obou stran dozlatova.

Poznámka

Placky chutnají skvěle teplé i studené, v lednici vydrží čerstvé i dva dny.

Mohlo by vás zajímat: Pro začátečníky, Recept bez chodu

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře