Slaninovo-cuketové bramboráky

Kdo by neměl rád bramboráky! Chutný a jednoduchý recept, který provoní celý byt a potěšíte jím i zaryté odpůrce zeleniny.

Zdravé recepty

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na placky
  • 5 brambor
  • 4 menší cukety
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 200 g slaniny
  • 1 lžička majoránky
  • 2–3 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

1
Cukety i brambory oloupejte a nastrouhejte. Osolte je a nechte chvilku odstát, aby se z nich uvolnila voda. Po chvíli přebytečnou vodu z brambor slijte.
2
Do osolených a vymačkaných brambor a cuket přidejte lžičku majoránky, sůl, pepř, slaninu nakrájenou na kostičky, dva vylisované stroužky česneku a dva žloutky. Aby byly placky krásně nadýchané, vyšlehejte bílky do pěny a poté je zamíchejte do těsta. Podle hustoty nasypte do těsta dvě až tři lžíce hladké mouky a celou směs pečlivě promíchejte.
3
Na pánvi na středním plameni zahřejte olej. Velikost bramboráků přizpůsobte vlastní chuti. Placky osmažte z obou stran dozlatova.

Poznámka

Placky chutnají skvěle teplé i studené, v lednici vydrží čerstvé i dva dny.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí prsa pečená na másle s česnekem a tymiánem

Restované zelené fazolky se slaninou a česnekem

Video: Nadýchané pusinky plněné kokosovým krémem

Zdravé restované těstoviny s protlakem ala Mac and cheese

Podzimní pickles – kvašená zelenina

Tatarák

Vepřová pečeně s houbami

Cuketovo-sýrové tyčinky pečené v troubě hotové do 20 minut

Pečená šunka s medovou marinádou

Dýňový flammkuchen s cibulí a rozmarýnem

„Obrácený“ švestkový koláč s kardamomem a skořicí

Salát s pečenými batáty a lososovými nugetkami