Kdo by neměl rád bramboráky! Chutný a jednoduchý recept, který provoní celý byt a potěšíte jím i zaryté odpůrce zeleniny.
Zdravé recepty
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Na placky
5 brambor
4 menší cukety
2 stroužky česneku
2 vejce
200 g slaniny
1 lžička majoránky
2–3 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
olej
Postup
1
Cukety i brambory oloupejte a nastrouhejte. Osolte je a nechte chvilku odstát, aby se z nich uvolnila voda. Po chvíli přebytečnou vodu z brambor slijte.
2
Do osolených a vymačkaných brambor a cuket přidejte lžičku majoránky, sůl, pepř, slaninu nakrájenou na kostičky, dva vylisované stroužky česneku a dva žloutky. Aby byly placky krásně nadýchané, vyšlehejte bílky do pěny a poté je zamíchejte do těsta. Podle hustoty nasypte do těsta dvě až tři lžíce hladké mouky a celou směs pečlivě promíchejte.
3
Na pánvi na středním plameni zahřejte olej. Velikost bramboráků přizpůsobte vlastní chuti. Placky osmažte z obou stran dozlatova.
Poznámka
Placky chutnají skvěle teplé i studené, v lednici vydrží čerstvé i dva dny.