fbpx

Bezlepkové linecké

Bezlepkové linecké těsto, které je vláčné, chutné a dle uvedených ingrediencí je sladké akorát, spíše méně... my to tak máme rádi. Popřípadě si doslaďte dle chuti přidáním více panely, nebo finálním promazáním nebo "pomazáním" :-).

Bezlepkové linecké

Ingredience na 10 porcí

  • 150 g másla
  • 120 gpanely(v blanderu rozmixované na moučkový cukr)
  • 80 g mletých mandlí
  • 250 g bezlepkové mouky Jizerka
  • 1 vejce
  • vanilkové aroma
  • marmeláda, nebo oříškové máslo na slepování

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Máslo s cukrem a vanilkovým aroma vyšlehám do jemné pěny, poté přidám vajíčko a dále šlehám. V jiné míse smíchám mleté mandle s bezlepkovou moukou a tuto suchou směs zapracuji do vyšlehané máslové směsi. Vypracuji vláčné těsto a nejlépe přes noc dám odpočinout do lednice.

2

Standardně vykrajujeme libovolné a vámi požadované tvary, pečeme cca 8 minut. Zdobení, promazání nebo "pomazání" se meze nekladou... linecké sušenky či cukroví jde zdobit vážně všelijak... prostě podle Vaší fantazie. Tak si to s láskou užijte a dobrou chuť ;-)

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře