fbpx

Ingredience na 10 porcí

  • 200 g nastrouhané mrkve
  • 100 g změklého másla
  • 300 g hladké špaldové mouky
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • cca 200 g povidel

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Nastrouhejte najemno mrkve.

2

Přidejte změklé máslo, mouku, nastrouhanou kůru z citronu a jogurt.

3

Vypracujte hladké těsto, které bude lehce lepit, ale to nevadí. A dejte na 1 hodinu odpočinout do lednice.

4

Poté si těsto rozdělte na 4 díly a každý vyválejte na pomoučené desce na tenkou placku. Rozkrájejte na čtverce 7x7 cm a doprostřed dejte 1/2 ČL povidel. Přeložte napůl do tvaru trojúhelníku a okraje lehce zmáčkněte, ať náplň nevyteče.

5

Potřete rozšlehaným vejcem a pečte cca 20 minut do zezlátnutí.

6

Po upečení posypte sušeným mlékem (nebo klasicky moučkovým cukrem).

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Vera Dolistova

Vera Dolistova 1. 2. 2017

pudinkova zemlovka

Odpovědět

pro přidání komentáře