fbpx

Pečený losos s citrónem a bylinkami

Nádherně voňavý losos. Bylinky mu dodávají na svěžesti a lehkosti.

Pečený losos s citrónem a bylinkami

Ingredience na 2 porce

  • 350 g filetu z lososa
  • 1 malá šalotka
  • 2 lžičky krájené petrželky
  • 2 lžičky krájené bazalky
  • 1 lžička sušeného kopru
  • strouhaná citrónová kůra (asi lžíce)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Vyjměte lososa z lednice a nechte zteplat na pokojovou teplotu. Vložte nádobu s vodou do trouby a předehřejte ji na 120 stupňů.

2

Nakrájejte šalotku a spolu s petrželkou, bazalkou a koprem ji smíchejte s citrónovou kůrou. Přidejte olivový olej a promíchejte, aby vznikla tuhá pasta.

3

Přikryjte maso pastou z bylinek. Vložte lososa do trouby a rychle zavřete dvířka. Pečte 25 až 30 minut. Zkontrolujte však již po 15 minutách. Zbytečně troubu však neotvírejte. Když budete mít pocit, že je losos hotový, probodněte ho v nejtlustším bodě špičkou nože a zkuste od sebe dvě části masa oddělit. Pokud to jde snadno, je hotový.

4

Vyndejte lososa a přesuňte na prkénko. Rozřízněte na dva kusy a posolte.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Fitness a zdravé Hlavní jídla Paleo

Zdroj: www.thekitchn.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře