Recept na svěží avokádový hummus ve 2 krocích

Chutná máslově, jemně, krémové a po všech stránkách skvěle. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, svěžího a zdravého, máte skvělou příležitost. Tahle dobrota obsahuje spoustu železa, vitamínu C, vlákniny a dokonalých tuků a bílkovin. Je navíc o tolik levnější než ten z obchodu, kterého se moc nenajíte. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 425 g uvařené cizrny
  • 2 středně velká zralá avokáda
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 a půl lžíce tahini pasty
  • 3 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli a pepře
  • špetka kmínu
  • 1 – 2 lžíce koriandru
  • vločky sušené červené papriky

Postup

1

Cizrnu, olivový olej, tahini pastu, limetkovou šťávu a česnek dáme do kuchyňského robota a mixujeme zhruba 2 minuty, dokud nám nevznikne hladká směs.

2

Přidáme sůl, pepř, kmín a avokádo a mixujeme další 2 minuty, až dostaneme jemnou a krémovou konzistenci avokádového hummusu.

Poznámka

Podáváme pokapané olivovým olejem, červenou paprikou a koriandrem. Výborně chutná s pita chlebem nebo s tortilla chipsy.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Jednoduché čokoládové lanýže na 4 způsoby

Jahodový nanuk alla mrož

Luxusní malinové koláčky s pistáciemi a citronovou polevou

Zapékaný květák s brokolicí, sýrem a řeckým jogurtem

Lehký salátek na vietnamský způsob.

Knedlíky z celozrnného pečiva

Medovníkové kuličky

Artyčok s krevetami

„Skotská vejce“ – vejce pečená v masové směsi s hořčicí a petrželí

Mandlovo-hruškový štrůdl s levandulí

Koláč z růží

Mátové dortíčky