12 receptů na marinády z celého světa

Chystáte se grilovat? Počasí tomu vyloženě přeje. Pokud chcete zažít něco nového, sáhněte po některé z těchto 12 marinád a užijete si tak výjimečné chutě i bez letenky. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Marinády jsou na přípravu snadné, není k nim potřeba žádný speciální postup. Vše stačí jen smíchat a naložit ideálně přes noc.

Marinády

Klasická pálivá

  • 1/4 hrnku hořčice
  • 1/4 hrnku pálivé omáčky dle chuti
  • 1 hrnek kečupu
  • 1/4 hrnku sójové omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce octa
  • 2 stroužky česneku, nadrcené

S balsamikem

  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1/2 hrnku balsamika
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1/2 lžičky soli
  • černý mletý pepř dle chuti

Steaková

  • 1/2 hrnku sójové omáčky
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • 1/4 hrnku worcester omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 4 stroužky česneku, nadrcené
  • 2 lžičky balsamika
  • mletý černý pepř

Italská

  • 2 lžíce hořčice
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžíce cukru
  • 1/3 hrnku bílého vinného octa
  • 1 hrnek oleje
  • sůl a pepř na dochucení

Na mořské plody

  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • kůra z jednoho citrónu
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce sušené petržele

Mexická

  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1/2 hrnku limetkové šťávy
  • 2 lžíce cukru
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 4 stroužky česneku, nadrcené
  • 1/3 hrnku octa
  • 2 lžičky oregána
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce sušené cibule
  • chilli dle chuti

Thajská

  • 1/3 hrnku krájeného koriandru
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžíce chilli pasty
  • 1/4 hrnku sójové omáčky
  • 2 lžíce sardelové pasty
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1/4 hrnku oleje
  • 3 lžíce třtinového cukru

Klasická japonská

  • 1/4 hrnku sójové omáčky
  • 3/4 hrnku sladkého rýžového vína

Teriyaki omáčka

  • 1/3 hrnku sójové omáčky
  • 1/3 hrnku sladkého rýžového vína
  • 1/3 hrnku saké
  • 2 lžíce cukru

Řecká

  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1/4 hrnku citrónové šťávy
  • kůra z citrónu
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžíce oregána
  • 2 lžičky tymiánu

Střední východ

  • 1 lžička kardomomu
  • 1 lžička kmínu
  • 1 1/2 lžičky nového koření
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžička soli
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • 1/2 hrnku citrónové šťávy

Korejská

  • 1 1/2 hrnku jablečné šťávy
  • 8 stroužků česneku, nadrcených
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 velká cibule, najemno nakrájená
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šmakounova žemlovka

Sýrové placičky z bramborové kaše, doplněné zakysanou smetanou

Nadýchaný čokoládový dort s jahodovo-mátovým tvarohem

Grilovaná dýně s šalvějí a česnekem

Párky restované na bílém víně a tymiánu

Video: Domací tortilly plněné krémovým sýrem s olivami, paprikou a čedarem

Super rychlý a snadný koláček ze sušeného ovoce

Jednoduché cukroví do půl hodiny – „Kávová zrna“

Čokoládový dort Sacher – receptura nejbližší originálu

Domácí svařák

Tvarohový koláč prošívaná deka

Salát se sušenými rajčaty, kroupami a malinovou zálivkou